bajnokok ligája

2019.09.16. 13:10

Nagy meccsekkel indul a csoportkör

A címvédő Liverpool kedden 21 órától a Napoli vendégeként lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének első játéknapján.

Liverpool's German manager Jurgen Klopp (R) gestures with Liverpool's Senegalese striker Sadio Mane at the final whistle during the English Premier League football match between Liverpool and Newcastle at Anfield in Liverpool, north west England on September 14, 2019. (Photo by Paul ELLIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP

Fotó: Paul Ellis

Jürgen Klopp vezetőedző együttese meggyőző teljesítménnyel kezdte a szezont: hét tétmérkőzése közül az öt bajnoki találkozóját megnyerte – közte az Arsenal elleni rangadót -, Szuperkupa-mérkőzésein pedig a Manchester Cityvel és a Chelsea-vel is döntetlenre végzett. Végül utóbbi kettőn a tizenegyes-párbaj döntött: az angolt elveszítette, az európait viszont megnyerte a Liverpool. A német szakember feje legfeljebb amiatt fájhat, hogy még egy hónapig nem állhat rendelkezésére sérült kezdőkapusa, Alisson Becker, és csapatának védelme a hétből csak egyszer zárt kapott gól nélkül.

Figyelmeztető lehet Klopp számára, hogy az előző idény csoportkörében hajszálon múlt a továbbjutásuk,

amelynek éppen a Napoli látta a kárát. Az egymás elleni találkozókon az angol és az olasz csapat is 1-0-ra nyert otthon, és miután a gólkülönbségük is egyenlő volt, a végső rangsort közöttük a több szerzett gól határozta meg. A folytatásban a Liverpool megnyerte a BL-t, a Napoli a negyeddöntőig jutott az Európa-ligában.

A keddi játéknap másik rangadóján a Borussia Dortmund a Barcelonát fogadja.

A két csapat a BL-mezőny rendszeres résztvevője ugyan, de eddig rendre elkerülte egymást.

Eddigi egyetlen találkozásuk az 1997-es európai Szuperkupában történt, ami rögtön dupla mérkőzés volt. A katalánok otthon 2-0-ra győztek, idegenben pedig 1-1-et értek el, így elhódították a trófeát. A német és a spanyol együttes – amelyek a szezon elején már túlvannak egy kisebb kisikláson – legutóbbi tétmérkőzésén házigazdaként kiütötte aktuális, jó erőkből álló ellenfelét: előbbi a Leverkusent győzte le 4-0-ra, utóbbi a Valenciát 5-2-re.

A Barcelona eddig nélkülözte a sérült Lionel Messit, aki vasárnap már azokkal a társaival tudott edzeni, akik nem voltak kezdők a szombati bajnokin.

Valószínű azonban, hogy kedden még nem lesz bevethető az argentin támadó, hasonlóan Ousmane Dembéléhez és Samuel Umtitihez.

Az erős és kiegyenlített H csoportban az előző BL-idényben döntős, azóta viszont több kulcsemberét is értékesítő Ajax a Lille-t fogadja, míg a Valencia a Chelsea-hez látogat.

A magyar válogatott játékosokat foglalkoztató együttesek közül a Szoboszlai Dominikot soraiban tudó Salzburg vendége a belga KRC Genk lesz, míg Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig a portugál Benfica otthonában lép pályára.

Forrás: MTI

Borítókép: Klopp a Newcastle elleni bajnokin duplázó Manéval viccelődik

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!