(Át)láthatóságot követel a Demokratikus Koalíció

Debrecen – A 166 millió forint értékben tavaly elnyert KEOP-pályázat megvalósulása körüli anomáliák kapcsán tartott szerdán sajtótájékoztatót Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselője.

Bár a városatya számára az esemény előtt körülbelül egy órával végül az önkormányzat betekintési lehetőséget adott a pályázat egyes dokumentumaiba, a többség számára viszont szinte minden adat titkosított – emelte ki. – Az ott élők véleménye szerint az új lámpák csak az oszlopok közvetlen környezetét világítják be, az azokkal szemközti oldal teljes sötétségben van – ismertette a lakók panaszát a képviselő, aki ezért felszólította Debrecen önkormányzatát, hogy soron kívül vizsgálja felül az érintett utcák közvilágítását, egyúttal az adatok titkosítását pedig azonnali hatállyal oldják fel. A sajtótájékoztató csattanójaként Varga Zoltán egy zseblámpa felragasztásával járult hozzá a Csillag utca közvilágításának javulásához.

Fidesz: jobb a megvilágítás

A kormánypárt önkormányzati frakciója reagálásában kifejtette, mérések támasztják alá, hogy valamennyi beruházási helyszín nagyobb értékkel és magasabb fényerősséggel van megvilágítva a fejlesztést követően, mint annak előtte. Ezt bizonyítja az is – írják –, hogy hozzájuk egyetlen lakossági panasz sem érkezett az érintett utcákból.

Címkék: , ,