„Áthidaló” megoldások

Akt.:
„Áthidaló” megoldások
© Fotó: Matey István
Debrecen – Háromszázötvenen segítettek önként és dalolva…

A szeretet munkálkodása nyomán mosollyal és egy falatnyi finomsággal indult az nosztalgiavillamosra szállók szombat reggele, megszépültek a Honvédtemetőben örök nyugalomra helyezett világháborús hősök sírhelyei és a Debreceni Cigánytanoda környezete, hajléktalanok fogyaszthattak fenséges ebédet. A Magyar Református Szeretetszolgálat Szeretethíd programjának megnyitóját a Pallagi úti Idősek Háza kertjében tartották szombaton. A helyszín a kertészkedő fiatalok keze nyomán „virult ki”, az ünnepségen résztvevő szépkorúak arca pedig a fellépő énekesek és Helyőrségi Zenekar műsora közben. A tevékenységek mindegyikében egy közös volt: szívből jött, s nem vártak érte viszonzást.

– A 7. alkalommal megrendezett kétnapos Kárpát-medencei református önkéntes napokon idén 16 ezren vettek részt – a debreceni egyházmegyében 350-en –, hogy a legerősebb anyagból, a szeretetből építsenek hidat az emberek között – emelte ki Mazsu János, a debreceni önkormányzat tanácsnoka.


Fotó: Matey István Fotó: Matey István ©

Hozzátette: a városvezetés célkitűzése is, hogy a hivatalos ügyek intézésén túl a közösségteremtő programok mellé álljon. Ezzel érhetik el, hogy a cívisváros otthonná is tudjon válni, mindamellett, hogy versenyképes, jólétet adó, virágzó település legyen.

– A híd ellentétes irányokat, nagy távolságokat győz le, sőt kapcsol össze, ez a program generációkat, nemzetiségeket, valamint a természetes és épített környezetet az emberrel köti össze – szólt Derencsényi István lelkészi főjegyző. „Kívánom, hogy beteljesüljön Isten igéjének igazsága, mely szerint, ki másokat felüdít, maga is felüdül” – zárta.

HBN–HABE


Együtt jobb, mint előadni

Nehéz egyet kiemelni, mert minden segítésélmény különleges – válaszolta kérdésünkre Vad Lilla, az önkéntes programok igazgatója, aki hatodik éve tevékenykedik a Magyar Református Szeretetszolgálatnál és a kezdetektől aktív részese a Szeretethídnak. – Az egyik „kedvencem” a feladatok közül az volt, amely során fiatalok karaoke-bulit rendeztek idősek otthonában és együtt énekeltek a lakókkal – mondta.


Termékeny „áthidaló” megoldások
Debrecen – A szeretet munkálkodása nyomán mosollyal és egy falatnyi finomsággal indult a nosztalgiavillamosra szállók szombat reggele, megszépültek a Honvédtemetőben örök nyugalomra helyezett világháborús hősök sírhelyei és hajléktalanok fogyaszthattak fenséges ebédet a Pallagi úti Idősek Háza kertjében.

hirdetés