Athénban szerepel a magyar női vízilabda-válogatott

Budapest – Két nap alatt négy mérkőzést játszik Athénban a hétvégi Thetisz Kupán a januári, szerbiai Európa-bajnokságon aranyérmes magyar női vízilabda-válogatott.

“Afféle mini Európa-bajnokság lesz ez, hiszen a belgrádi első hatból négy ott lesz a görög fővárosban – nyilatkozta Bíró Attila szövetségi kapitány a sportági szövetség honlapján. – Kétségtelen, minden bizonnyal élesebbek lesznek a közelgő olimpiai kvalifikációs tornára hangoló ellenfelek, ennek ellenére azt várom a csapatomtól, hogy partiban legyen velük.”

A szakvezető leszögezte, hogy nem felkészülési partnernek utazik Athénba együttese.

“Mi vagyunk az Európa-bajnokok, visszaállítottuk a presztízsünket, ez pedig kötelességgel jár, azaz fontos az eredmény! Más kérdés, megteremtettük a lehetőségét a kísérletezésnek, ezzel pedig élni is kívánunk” – tette hozzá.

A hagyományos Thetisz Kupán pénteken az olaszokkal és az oroszokkal, szombaton a franciákkal és a házigazda görögökkel játszik a magyar válogatott, amely a tornán résztvevők közül csak a francia csapattal szemben mehet biztosra. Bíró Attila 16 játékosnak ad lehetőséget a görög fővárosban, ahol minden mérkőzésen más-más összetételű csapatot küld majd vízbe.

A magyar válogatott Thetisz Kupa-programja:

péntek:
Magyarország-Olaszország 8.45
Magyarország-Oroszország 18.45

szombat:
Franciaország-Magyarország 8.45
Görögország-Magyarország 20.00

Az athéni keret:
Bolonyai Flóra (Szentes), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros) – kapusok, Antal Dóra, Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Menczinger Kata, Somhegyi Noémi, Szilágyi Dorottya (mindhárom Dunaújváros), Illés Anna, Takács Orsolya (mindkettő BVSC), Bujka Barbara (Szentes), Czigány Dóra (Eger) – mezőnyjátékosok

– MTI –
hirdetés