Áthajtott egy gyerek karján, majd továbbállt a kerékpáros

Ebes, Hajdúszoboszló – Egy kerékpárral közlekedő férfi balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság 09050/60/2014. bűnügyi számon folytat eljárást ismeretlen tettes ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2014. január 22-én 14 óra 30 perc körüli időben egy ismeretlen személy kerékpárral közlekedett Ebes belterületén, a Kossuth utcán kiépített járdán a Széchenyi tér irányából a Gárdonyi Géza utca felé.
Haladása során a Jókai utca kereszteződésében hátulról nekihajtott az előtte haladó gyalogosnak, aki az ütközés miatt elesett. A kerékpáros áthajtott a földön fekvő 11 éves gyermek jobb karján, majd megállás nélkül tovább hajtott.

Az ismeretlen biciklis férfi vékony testalkatú, az elkövetéskor színes, bojtos sapkát, piros sálat, válltól az ujjáig zöld csíkos, fekete kabátot és piros nadrágot viselt, valamint a vállán egy fekete táska volt.

A nyomozás adatai szerint a kerékpár egy türkiz kék színű, mountain bike típusú, amelynek hátsó kerekén vastag, terepmintás gumi volt és nem volt hátul sárvédője.

A Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság kéri azt a kerékpáros férfit, illetve azokat akik a látták a balesetet vagy azzal kapcsolatban érdemleges információval rendelkeznek, hogy jelentkezzenek – személyesen – a Hajdúszoboszlói Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztályán, telefonon a 52/558-510 (56-49)-es melléken vagy a nap 24 órájában elérhető 52/ 457-040 számon, illetve névtelenségük megőrzése mellett tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107-es, 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén. A bejelentéseket a rendőrség bizalmasan kezeli.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –