Átépül az Egyetem téri körforgalom

Akt.:
Így fog kinézni, ha befejezik
Így fog kinézni, ha befejezik - © Forrás: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata
Debrecen – Újabb nagy csomópont átalakítása kezdődött el a cívisvárosban.

Papp László polgármester és Fodor Levente, a városrész önkormányzati képviselője a helyszínen elmondta: a csomópont a jelenlegi formájában már nem képes levezetni a forgalmat a reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban. A probléma megszüntetése érdekében tehát át kell alakítani.

Ennek megfelelően az Egyetem téri körforgalom meglévő 8 méteres egysávos körgyűrűjét az átalakítást követően két 4 méter széles forgalmi sávban lehet használni. A Nagyerdei körút irányából két forgalmi sávon keresztül lehet behajtani a körforgalomba.

A körforgalomból történő kihajtásra a Nagyerdei körút és a Bolyai utca irányába is 2-2 sávon lesz lehetőség, az Egyetem sugárút felé továbbra is egy sávon. A Debrecen.hu cikke szerint a DE Zeneművészeti Kar előtti gyalogátkelőt megszüntetik, hogy a Nagyerdei körút felől érkező autósokat ne torlasszák fel az ott átkelő gyalogosok.

kf1A mostani körforgalmat 2012-ben adták át | Fotó: Molnár Péter

A körforgalomba történő könnyebb behajtás érdekében a Simonyi út irányából új, önálló balra kanyarodó forgalmi sávot alakítanak ki a Nagyerdei körút érintett szakaszán, s egy gyorsítósáv épül az Egyetem térről a Klinikák irányába kikanyarodóknak. Az átalakítás után így a Nagyerdei körúton a Klinikák irányába közlekedők külön forgalmi sávban tudnak haladni, a balra kanyarodók nem tartják fel a forgalmat.

A munkák elvégzésére a vállalkozónak 6 hónap áll rendelkezésére. A beruházás bruttó 89,5 millió forintba kerül – írja a Debrecen.hu.

HBN


Különféle benyúló (avagy kinyúló) telekkiszögellések miatt áll(t) a bál, illetve áll a víz esős időben a Júliatelepen
Debrecen - Célegyenesbe fordult az út- és járdaépítés a Júliatelepen; legalábbis néhány utcában. Talán megelégelték az ott élők panaszait, esetleg elérkezettnek látják, hogy az egykori kertségekből lett kertvárosi részben is komfortosabb körülmények között éljenek a lakók, esetleg mostanra lett...

A Gázvezeték utca és a Mikepércsi út egyidejű munkálatait is szó érte
Debrecen - A forgalmi dugókról kérdezték a legtöbbször a debreceni közgyűlés legutóbbi ülésén Papp László polgármestert. Van olyan képviselő, aki például a Vámospércsi út és Létai út kereszteződésének átépítését sürgette, és olyan is, aki logikátlannak tartotta, hogy egyszerre újítják fel a Mikepérc...