Átengedte a volánt az ittas havernak, végül egy fa tövében kötöttek ki

Akt.:
Átengedte a volánt az ittas havernak, végül egy fa tövében kötöttek ki
© Fotó: police.hu
Debrecen – Az egyik férfi átengedte a gépkocsi vezetését a barátjának, aki a járművel a 3316-os úton megcsúszott és egy fának ütközött. A debreceni rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a két gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást.


A Debreceni Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya M. Tiborral szemben járművezetés ittas állapotban bűntett, B. Benjáminnal szemben pedig járművezetés tiltott átengedése vétség gyanúja miatt folytatott nyomozást.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozás adatai szerint 2015. május 16-án délután B. Benjámin átengedte az édesanyja tulajdonában lévő Opel típusú gépjármű vezetését M. Tibornak, aki az autóval a 3316-os úton közlekedett Balmazújváros felé, amikor sebességét nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg. A jármű megcsúszott és áttért a menetiránya szerinti bal oldalra, majd sodródni kezdett, végül nekiütközött egy fának. Az autó 23 éves utasa a balesetben súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A helyszínre érkező járőrök a 31 éves gépjárművezetővel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott, ezért vezetői engedélyét elvették, valamint őt további mintavételre előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra.


Fotó: police.hu Fotó: police.hu ©

A nyomozók a két helyi lakost később gyanúsítottként kihallgatták. A terheltekkel szemben folytatott nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– police.hu –
hirdetés