Sport

2008.04.10. 18:16

Kézilabda világbajnoki meccsek a bujtosiban?

<p>Magyarország 2011-ben férfi kézilabda-világbajnokságot szeretne rendezni. A pályázat sikerességéről a pekingi olimpia után döntenek majd, mindenesetre az előkészületek már javában tartanak. <dia width="900" height="700" alt="Kézilabda világbajnoki meccsek a bujtosiban? 2008.04.10."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_zilabda_vil_gbajnoki_meccsek_a_bujtosiban/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Kézilabda világbajnoki meccsek a bujtosiban? 2008.04.10." /></a></dia></p>

Erről árulkodik, hogy a héten a Nemzetközi Kézilabda-szövetség (IHF) versenybizottságának vezetője, az orosz Alekszandr Korzsakov járta végig a lehetséges helyszíneket, köztük csütörtökön Nyíregyházát.

Az orosz funkcionárius kedden megfordult Veszprémben és Szombathelyen, szerdán Szegeden vizitált, csütörtökön került sor Debrecenre és a szabolcsi megyeszékhelyre, pénteken pedig Miskolc és Budapest vendége lesz. Magyarán, ha a magyarok elnyernék a rendezés jogát, úgy a Bujtosi Szabadidő Csarnok is szóba jönne, mint az egyik csoport mérkőzéseinek helyszíne.

Persze, nem egyedül a magyarok szeretnének három év múlva világbajnokságot rendezni: az orsztrák, a cseh, a dán, a görög, a katari, a spanyol és a svéd szövetség is házigazdája lenne az eseménynek. Úgy hírlik, az esélyeink nem rosszak, az illetékesek a spanyol és a magyar pályazatot tartják a legerősebbnek.

– Esélyekről nem beszélhetek, az én feladatom az, hogy szemrevételezzem az egyes helyszínek létesítményeit, felmérjem a szállodai kapacitást, szembesüljek a sajtó érdeklődésével – árulta el Alekszandr Korzsakov, akit Tompa Andor csarnokigazgató és Birta Sándor, a Magyar Kézilabda-szövetség elnökségi tagja, a megyei szövetség elnöke kalauzolt.

– Annyit azért elárulhatok, Magyarország felkészült a világbajnokságra, hazájukat alkalmasnak tartanám a rendezésre. Ami a nyíregyházi helyszínt illeti, a 2005-ös junior világbajnokságon már jártam itt, úgyhogy nagy meglepetések nem értek. A csarnok szép, de azért egy kis csinosítás ráférne. Tudom jól, hogy nem egészen három éve remek rendezés mellett rendezték a junior vb-t, mindez természetesen erősítheti a magyarok esélyeit 2011-re is.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!