Átadták a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat díjait

Akt.:
Nyíradony – Ünnepi ülést tartott Hajdú-Bihar megye önkormányzati közgyűlése a megye napján, pénteken Nyíradonyban, ahol átadták az önkormányzat díjait.

Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára köszöntőjében kiemelte: mára világossá vált Magyarországon, hogy a megyerendszer a legerősebb közigazgatási rendszer.

Megemlékezett arról, hogy a hajdú-bihari közgyűlés a hajdúkerületek 1689. november 22-ei megszületésére tekintettel nyilvánította november 22-ét a megye napjává.

Tasó László kiemelte a térségben élő emberek összefogását, amelynek eredménye Hajdú-Bihar töretlen fejlődése.

Pajna Zoltán (Fidesz-KDNP), a megyei közgyűlés elnöke ünnepi beszédében utalt a megyei önkormányzatok átalakult feladatkörére. A megyei önkormányzat összekötő szerepet tölt be Hajdú-Bihar települései és a magyar állam között, és hozzájárul a helyi értékek feltárásához – emelte ki a politikus.

Pajna Zoltán ezután átadta a Hajdú-Bihar megyei önkormányzat díjait.

Bocskai István-díjat kapott Barta János történész, a Debreceni Egyetem (DE) professzor emeritusa.

Kölcsey Ferenc-díjat vehetett át Gajdán Zsuzsa hajdúböszörményi festőművész, Kállai Irén, a berettyóújfalui Berettyó múzeum muzeológusa és Mercs Gáborné nyíradonyi önkormányzati képviselő.

Maróthy György-díjat kapott Bríz Jónosné nyíradonyi óvónő, Dandé Lászlóné hajdúsámsoni pedagógus és Kálnai Zsolt berettyóújfalui gimnáziumigazgató.

– MTI –
hirdetés