Átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémiát

Akt.:
Átadták a Debreceni Labdarúgó Akadémiát
Pallag – Orbán Viktor miniszterelnök is ellátogatott a pallagi utánpótlás-centrumba. Több száz gyermek, szülő és a meghívott vendégek jelenlétében átadták szombat délelőtt Pallagon a Debreceni Labdarúgó Akadémiát, amely másfél milliárd forintból épült meg egy esztendő alatt.

A ceremóniát megtekinteni kívánó vendégek között a futballtársadalom olyan ismert személyiségei is feltűntek, mint Egervári Sándor szövetségi kapitány, illetve Mészöly Kálmán és Gellei Imre korábbi kapitányok, de a játékvezetők főnöke, Puhl Sándor is megjelent az eseményen.
A főépület előtt felállított dobogón először Szima Gábor, a DVSC elnöke kért szót, aki többek között a Loki dicsőséges történelmét idézte fel beszédében. Őt Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem gazdasági igazgatója követte a mikrofonnál, hangsúlyozva: az egyetem, a város és a DVSC összefogása egyedülálló az európai régióban.
Kósa Lajos polgármester úgy kezdte mondandóját, hogy „mielőtt az egybegyűltek belealudnának az ünnepségbe” Hajrá Loki!-biztatásra bírta a közönséget. Majd kijelentette: a DLA megvalósítására költötték a Bajnokok Ligájában megkeresett pénzt, tehát anno senki nem vitte azt haza. Debrecen első embere hozzátette, nem csak a cívisvárosban fontos az ehhez hasonló akadémiák építése, hanem országos szinten is ez kell, hogy legyen a magyar labdarúgás jövőjének útja.

Vissza az élvonalba

Orbán Viktor először megköszönte a debreceniek meghívását, majd kifejtette, mindig vannak fanyalgók, amikor az épülő sportlétesítmények kerülnek szóba, de érdemes szétnézni a környező országokban, akkor láthatjuk, hogy Lengyelországtól kezdve Csehországon át Romániáig mindenütt jelentősen fejlesztették a futball infrastruktúráját. A miniszterelnök elmondta, bízik benne, hogy a magyar foci visszatér a világ élvonalába.
A szalag átvágása után a vendégek megtekintették a pályákat benépesítő utánpótlás csapatok mérkőzéseit, a szurkolók pedig a DVSC labdarúgóival fotózkodhattak, vagy kérhettek egy-egy aláírást tőlük.

HBN-TNSporthírek