Átadták a 2-es villamost

Akt.:
Átadták a 2-es villamost
Átadták a 2-es villamost - © Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Történelmi pillanat, szerda 11 óra óta utasokat is szállít Debrecen második villamosa.

A 2-es villamos elkészülte azt jelzi, hogy a város vezetése elkötelezett a kötöttpályás közlekedési hálózat fejlesztése mellett, ami a hosszútávú tervekben is megjelenik. Ezt az unió is támogatni fogja az idén megnyíló 7 éves fejlesztési ciklusban – jelentette ki a nemzeti fejlesztési miniszter az új szerelvények és pálya Kossuth téri átadó ünnepségén.

A nemzeti színű szalag előtt felsorakoztatott új villamosok között Németh Lászlóné úgy fogalmazott, hogy Magyarország egykor Európa legfejlettebb vasúti hálózatával rendelkezett. A kormány 2010 óta kiemelt céljának tekinti a vasút korszerűsítését, az utazók visszaszerzését, amelyhez igyekeznek megfelelő kényelmet és komfortot biztosítani.

HBN-OCs


Átadták a debreceni 2-es villamosvonalat
Debrecen, 2014. február 26., szerda (MTI) – A kormány a 2014-ben megnyíló európai uniós forrásokból is támogatni fogja a hazai kötöttpályás közlekedés fejlesztéseit – jelentette ki a fejlesztési miniszter szerdán Debrecenben, amikor átadta az új 2-es villamosvonalat.


Változások a tömegközlekedésben a 2-es villamos elindulásával
Ma kezdi meg a kettes villamos az utasok szállítását a teljes vonalon, utasforgalmi próbaüzem keretében. Itt vannak a változásokat bemutató fontosabb információk.