Átadta Debrecen pályázatát Papp László

Akt.:
Krucsainé Herter Anikó és Papp László
Krucsainé Herter Anikó és Papp László - © Fotó: Derencsényi István / EKF Programiroda
Debrecen – Átadta Debrecen az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére írt pályázatát Papp László polgármester november 9-én Budapesten, az Emberi Erőforrások Minisztériumában – olvasható a debreceni önkormányzat közleményében. A Sharing Horizons című pályamunkát egy nappal korábban ellenszavazat nélkül támogatta a városi közgyűlés.

Egy nappal a városi közgyűlés döntése után, pénteken reggel átadta Debrecen pályázatát Papp László polgármester Krucsainé Herter Anikónak, az Emberi Erőforrások Minisztérium kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkárának.

ok2Fotó: Derencsényi István / EKF Programiroda

A debreceni pályázat angol nyelvű címe: Sharing Horizons. Mint a debreceni önkormányzat híradásából kiderül, a „sharing” fogalma a tudásmegosztást, tapasztalatcserét, a közös alkotást, a partnerséget hordozza magában, míg a „horizon” kifejezés a Hortobágyból kiindulva, a végtelen, ámde inspiráló térre, a biodiverzitásra, a szabadságra, az új távlatok megnyitására, a léptékváltásra utal. A cím tehát metaforikusan a sokrétű párbeszédet és a város előtt álló új kulturális távlatok szellemiségét tükrözi.

A debreceni pályázat leadásával egy időben adta át a két másik pályázó város, Győr és Veszprém polgármestere is saját pályázatukat.

ok3Fotó: Derencsényi István / EKF Programiroda

December első felében a 12 tagú nemzetközi bíráló testület tagjai látogatást tesznek a versenyben lévő városokban. Az itt szerzett tapasztalatok és benyomások is befolyásolják a döntést. Ezt követően december 13-án, illetve 14-én kerül sor a végleges kiválasztási ülésre. A jelölt városok küldötteinek 30 perc áll rendelkezésére, hogy bemutassák a pályázatot, majd egy 60 perces időkeretben a testület kérdéseire adnak választ, majd a testület sajtótájékoztató keretében hirdeti ki a végeredményt – tudatta az önkormányzat.


A csütörtöki sajtótájékoztatón
Debrecen - Egyhangúlag – nem szavazat és tartózkodás nélkül – elfogadta a debreceni közgyűlés az Európa Kulturális Fővárosa 2023 cím elnyerésére írt pályázatot csütörtökön reggel. Egyhangúlag – nem szavazat és tartózkodás nélkül – elfogadta a debreceni közgyűlés az Európa Kulturális Fővárosa 2023...