Helyi közélet

2016.03.16. 17:30

A legdurvább bűnügyeket is profin tálalják: két kollégánk kapott elismerést a rendőrkapitánytól

Debrecen - Szabó Zsolt László, a Hajdú-Bihari Napló újságírója, valamint Matey István fotóriporter Szent György emlékplakettet vehetett át Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitányától.

Debrecen - Szabó Zsolt László, a Hajdú-Bihari Napló újságírója, valamint Matey István fotóriporter Szent György emlékplakettet vehetett át Hajdú-Bihar megye rendőrfőkapitányától.

Dr. Gyurosovics József r. dandártábornok, Hajdú-Bihar megyei rendőrfőkapitány hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal adott át Szent György emlékplaketteket a Magyar Sajtó Napja, március 15. alkalmából a Hajdú-Bihari Napló újságírójának és fotóriporterének.

Szabó Zsolt László és Matey István a megyei rendőr-főkapitányság sajtó- és tömegkommunikációs tevékenységének támogatásában, illetve a szolgáltató rendőrség tevékenységének megismertetésében végzett kiemelkedő tevékenységet 2015-ben. Munkájuk során Debrecenben, Hajdúhadházon és más hajdú-bihari településeken is elkísérték a rendőröket, akiknek hol az akcióit, hol mindennapjait követhették végig, megismerkedhettek a rendőri szakmával. Szabó Zsolt László a megyei napilap hasábjain az olvasóknak beszámolt tapasztalatairól, míg Matey István az általa készített fényképekkel illusztrálta a készült újságcikkeket, illetve több éve szoros együttműködésben számol be fényképeivel a megyében történt közlekedési balesetekről.

Az állampolgárok hiteles tájékoztatása érdekében mindketten magas színvonalú munkát láttak el, amelyért Szent György emlékplakettet vehettek át.

- police.hu -


Ártánd, Biharkeresztes – Május végéig két embercsempészt fogtak el a közúti határátkelőnél.


Hajdúhadház – Ahol az egyetlen szórakozás a televízió, még a büntetést is bevállalják az áramtolvajok.


Hajdú-Bihar – Közeli, még gyermekkorú hozzátartozóját erőszakolta meg a gyanú szerint az a férfi, akit múlt héten hétfőn fogtak el a rendőrök egy kis faluban. R. Antalt a kommandósok segítségével állították elő. Rájuk azért volt szükség, mert a férfi már volt büntetve erőszakos bűncselekmény miatt, illetve az előzetes hírek alapján légpuskája is van. Azt nem találták meg, gáz-­riasztófegyver viszont előkerült otthonából. A házkutatás már tartott, amikor a helyszínre érkezett egy barátjaként bemutatkozó férfi. Hiába érdeklődött azonban arról, miért hemzsegnek kommandósok az udvarban, nem szolgálhattak neki információval. A Napló munkatársai viszont a helyszínen követhették az akciót.


Debrecen – Leplezett figyelésre indultunk, az este azonban számos váratlan fordulatot hozott.


Debrecen – Az előállított személyek egy része nem volt ismeretlen a rendőrség előtt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában