Átadják a Futurát a Szent István-napok keretében Mosonmagyaróváron

Mosonmagyaróvár, 2012. július 13., péntek (MTI) – Az Új Széchenyi Terv támogatásával megvalósult FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont megnyitásával és négynapos fesztivállal ünnepli Mosonmagyaróvár az állami ünnepet augusztus 17. és 20. között.

 

Mosonmagyaróvár hazavárja az ünnepre mindazokat, akik a városhoz kötődnek, és onnan elszármaztak akár az ország más tájaira, akár a világ bármely részére – mondta Nagy István polgármester az MTI-nek a programot beharangozó sajtótájékoztatót követően pénteken.

A Nyári Fesztivál – Szent István-napok kiemelkedő eseménye lesz a FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont átadása augusztus 17-én. Már a megnyitót követő éjszaka kipróbálhatják a Futura játékait a legkíváncsibb érdeklődők, nem kell várniuk másnapig.

Augusztus 18-án fellép egyebek között a Benkó Dixieland Band, a Hooligans, a Tankcsapda és a Budapest Broadway Band. Másnap a Budapest Bár, a Group’n Swing, továbbá Mága Zoltán és az Operettszínház művészei vendégszerepelnek Mosonmagyaróváron – ismertette a részleteket Csiszár Péter, a Flesch Károly Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a sajtótájékoztatón.

Augusztus 20-án ünnepi mise keretében szegik meg az új kenyeret, majd átadják a Pro Urbe-díjakat. Napközben a gyerekeket az Alma Együttes szórakoztatja, az ünnepre pedig a Magyar Állami Népi Együttes Naplegenda című produkciója helyezi fel a koronát.

A Szent István Napokhoz kapcsolódva közel harminc mesterség művelője mutatkozik be a közönségnek. A fesztivál programját a Szigetköz színei című Moson megyei tárlat és a Mosoni hangulatok című fotókiállítás színesíti. A négynapos fesztivált táncház zárja, amelyen az állami népi együttes tagjai együtt táncolnak majd a kistérség és a város néptánccsoportjaival és a táncos kedvű közönséggel.

A szervezők bíznak benne, hogy az idei fesztivált a tavalyihoz hasonló érdeklődés övezi , amelynek programjait több tízezer ember tekintette meg. A helyszín változatlan, idén is a mosoni városrészben tartják a Szent István-napokat.

 

 

ifgg \ bmzs \ kpt

 

MTI