Asztalitenisz World Tour – Tajvani és hongkongi siker egyesben

Budapest, 2016. január 24. A későbbi győztes hongkongi Tie Ja-na játszik a női egyes döntőjében a dél-koreai Jang Ha Jun ellen a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyén a budapesti Tüskecsarnokban 2016. január 24-én
Budapest, 2016. január 24. A későbbi győztes hongkongi Tie Ja-na játszik a női egyes döntőjében a dél-koreai Jang Ha Jun ellen a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyén a budapesti Tüskecsarnokban 2016. január 24-én - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Budapest – A férfiaknál a tajvani Csuang Cse-jüan, a nőknél a hongkongi Tie Ja-na nyerte a vasárnapi finálét a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozatának idei első versenyén, a budapesti Tüskecsarnokban.

A férfi párosok viadalában tajvani siker született, míg a nőknél az a dél-koreai duó diadalmaskodott, amely a legjobb nyolc között kiejtette a Madarász Dóra, Pergel Szandra kettőst.

A férfi párosoknál a Lakatos Tamás, Szudi Ádám kettős szintén a negyeddöntőig jutott, míg Kosiba Dániel számára egyesben a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Jakab János és Szita Márton egyaránt az első fordulóban búcsúzott.

Női egyesben Póta Georgina és Pergel Szandra a legjobb 32 között, míg Lovas Petra és Madarász Dóra az első fordulóban esett ki.

Eredmények:

férfi egyes, döntő:
Csuang Cse-jüan (tajvani)-Csen Csien-an (tajvani) 4-0 (6, 8, 4, 3)

női egyes, döntő:
Tie Ja-na (hongkongi)-Jang Ha Jun (dél-koreai) 4-3 (7, -8, -8, 8, -7, 9, 9)

férfi páros, döntő:
Csuang Cse-jüan, Huang Seng-Seng (tajvani)-Robin Devos, Cedric Nuytinck (belga) 3-1 (7, 2, -2, 7)

női páros, döntő:
Dzseon Dzsi Hi, Jang Ha Jun (dél-koreai)-Csiang Hua-csüng, Tie Ja-na (hongkongi) 3-2 (8, -5, -9, 8, 5)

– MTI –