Magyarország

2008.06.04. 09:12

Elhunyt Szántó János, szocialista országgyűlési képviselő, Bicske polgármestere

<p>Kedden hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt Szántó János, szocialista országgyűlési képviselő, Bicske polgármestere - tudatta az MSZP országgyűlési képviselőcsoportja.</p>

Az 59 éves politikus a 2006-os országgyűlési választásokon a Fejér megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól volt a gazdasági és informatikai bizottság tagja. A szocialista frakció Szántó Jánost saját halottjának tekinti.

Szántó János 1949. szeptember 6-án született. A Budapesti Műszaki Egyetem Gépészmérnöki Karán szerzett gépészmérnöki diplomát 1972-ben. Csaknem három évtizedet dolgozott a gépipar, illetve a reálszféra területén. Volt üzemvezető, fejlesztési főmérnök, illetve a vasúti járműgyár igazgatója.

A MÁV Rt. Felügyelő Bizottságának 2002 óta volt a tagja. 2002. október 20-tól Bicske polgármesterként dolgozott. 2002 óta vezette a ZSÁMERT Területfejlesztési Társulást, 2004 júniusától pedig a Vértes Többcélú Kistérségi Önkormányzati Társulást.

A 2006-os országgyűlési választásokon a Fejér megyei területi listán szerzett mandátumot. 2006. május 30-tól volt a gazdasági és informatikai bizottság tagja. Munkáját a jobb- és a baloldal is elismerte.

A súlyos betegség után kedden elhunyt politikust a szocialista frakció saját halottjának tekinti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!