szon-sportoldal

2008.06.04. 09:06

Takács Rita Angliát is bevette

<p>Takács Rita ment, látott és győzött! Mégpedig Angliában, ahol a Golden Belt övért verekedett – totális sikerrel. Diadalának értékét nagyban növeli, hogy ezen rangért csak olyanok küzdhetnek meg, akik profi világbajnokok.&#160;<A href="http://www.szon.hu/hirek/im:szon:newspaper-kmtippek/cikk/takacs-rita-angliat-is-bevette/cn/szon-news-km_01-20080604-085912">Az angliai fellépé előzményei&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B></A></p>

Mivel Károly István „Csimpi” tanítványa – négy szervezetnél érdemelte ki a legjobbnak járó titulust – abszolút megfelel ennek a kritériumnak, 54 kg-os súlycsoportban, tíz menetre kiírt mérkőzést vívhatott a hazai színeket képviselő Bridie Murphy-vel.

– Tudtuk, hogy a saját országában ringbe lépő riválissal szemben csak egyértelmű fölény esetén lehet esélyünk a diadalra – ecsetelte az eseményeket Károly István „Csimpi”. – A csarnokban telt ház volt, a hangulatot jól jellemezte, hogy a közönség egyemberként énekelte az angol himnuszt. Rita a tőle megszokott módon, a korábban annyiszor bevált taktikával, azonnal támadni kezdett. Irányította a küzdelmet, így állandó nyomás alatt tartotta ellenfelét, aki a második menetben a sarokba szorult, majd erős kézkombinációk és egy fordulatos testrúgás következtében a padlóra került. Azt hittük, nem lesz képes felállni, de Murphy tapasztalt versenyző, folytatta a csatát. Keményen harcolt, ugyanakkor egyre többet fogott és próbálta Ritát távol tartani magától, miközben a bal szeme láthatóan megsérült. Az ötödik menetben már csupán a gongszó mentette meg a kiütéstől: az erőnléti különbséget mutatta, hogy Rita a szünetekben frissítőt sem kért és le sem ült. Nem lehetett kérdéses, hogy magyar győzelem születik, a közönség, az ellenfél és a jelen lévő szakemberek is elismerték ezt. Itthon értesültünk arról, hogy Bridie szemsérülése komolynak bizonyult, a meccs után műtétre szorult, a távolból is jobbulást kívánunk neki!

- Koncz Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!