Asztalitenisz ob – Madarász triplázott, a férfiaknál Szudi nyerte az egyest

Budapest, 2017. március 5. A későbbi győztes Madarász Dóra Csilla Ambrus Krisztina ellen játszik az asztaliteniszezők országos bajnokságának női döntőjében az Érd Arénában 2017. március 5-én.
Budapest, 2017. március 5. A későbbi győztes Madarász Dóra Csilla Ambrus Krisztina ellen játszik az asztaliteniszezők országos bajnokságának női döntőjében az Érd Arénában 2017. március 5-én. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
Érd – A szombaton vegyes párosban aranyérmes Madarász Dóra vasárnap egyesben és Pergel Szandrával női párosban is verhetetlennek bizonyult az asztaliteniszezők országos bajnokságán, az Érd Arénában. A férfiaknál egyesben Szudi Ádám, párosban pedig az Ecseki Nándor, Majoros Bence duó diadalmaskodott.

A Bajnokok Ligája-elődöntős Szekszárd játékosa, az utóbbi hetekben remek formában lévő Madarász egyesben a 16-os főtábla első körében a budaörsi Nagyváradi Mercédeszt verte 4-2-re, majd a nyolc között a kanizsai Madacki Minellát 4-0-ra. Az elődöntőben a hamarosan 48. születésnapját ünneplő Braun Éva állt az asztal túloldalán, s ellene is csupán egy szettet vesztett a 2014-ben bajnok Madarász, a fináléban pedig következett a 2013-as győztes Ambrus Krisztina.

A döntő rendkívül egyoldalú küzdelmet hozott, Ambrus a szettnyerés közelébe sem került, így a betegsége miatt hiányzó Póta Georgina távollétében favorittá előlépett 23 éves Madarász könnyedén gyűjtötte be a győzelmet.

Párosban Pergellel, akivel tavaly bronzérmesek voltak a budapesti Európa-bajnokságon, papírforma diadalt arattak, a döntőben a Pergelhez hasonlóan budaörsi Nagyváradi Mercédeszt és Peterman-Varga Tímeát verték magabiztosan.

A férfiaknál a pályafutása első ob-sikerét arató, 20 éves Szudi Ádám az első körben Katus Krisztiánt verte 4-1-re, majd a 16 között Both Olivért 4-0-ra. A negyeddöntőben a címvédő Lakatos Tamás várt rá, de ezúttal ő sem jelentett akadályt a számára (4-2), majd a négy között Szita Mártont verte óriási csatában, 4-3-ra.

A fináléban a Svédországban légióskodó Kosiba Dániel várt a Borussia Dortmund játékosára, s bár az első szett a riválisé lett, a folytatásban már ő irányított, s végül a tavalyi elvesztett döntő után ezúttal övé lett a győzelem.

Párosban Majoros Bence megvédte címét, bár tavaly Szitával nyert, most pedig Ecseki Nándorral.

Egyesben 100-100 ezer, párosban pedig fejenként 40 ezer forintot kaptak a bajnokok.

Eredmények:

döntők:

férfi egyes:

Szudi Ádám (Borussia Dortmund)-Kosiba Dániel (Eslövs) 4-1 (-10, 9, 3, 9, 10)

férfi páros:

Majoros Bence, Ecseki Nándor (Borussia Dortmund, Ober-Erlenbach)-Molnár Krisztián, Kovács Sebestyén (BVSC-Zugló) 3-2 (5, -9, -12, 6, 6)

női egyes:

Madarász Dóra (Szekszárd AC)-Ambrus Krisztina (Budapesti Erdért SE) 4-0 (5, 5, 3, 5)

női páros:

Madarász, Pergel Szandra (Szekszárd, Budaörs)-Nagyváradi Mercédesz, Peterman-Varga Tímea (Budaörs) 3-0 (12, 5, 2)

szombaton játszották:

vegyes páros, döntő:

Kosiba, Madarász-Ecseki Nándor, Bálint Bernadett (Ober-Erlenbach, Kolbermoor) 3-1 (8, 7, -10, 8)

– MTI –