Asztalitenisz Európa Top 16 – Póta negyeddöntős

Budapest/Gondomar – Póta Georgina megnyerte harmadik mérkőzését, ezzel bejutott a negyeddöntőbe a portugáliai Gondomarban zajló asztalitenisz Top 16 bajnokságon.

A világranglistán 38. magyar játékos egy-egy győzelemmel és vereséggel várta utolsó csoportmeccsét, amelyen a nemzetközi szövetség rangsorában 80., még nyeretlen orosz Jana Noszkova volt az ellenfele. Az összecsapást végig Póta irányította, a riválisnak esélye sem volt, így végül sima 3-0 lett a vége. A csoport másik esti találkozóján a spanyol Shen Yanfei 3-2-re jobbnak bizonyult az ugyancsak ázsiai származású, német Wu Jiaduónál, így százszázalékos teljesítménnyel az élen végzett, és Póta lett a második.

A torna pénteki első szakaszában négy négyfős csoportban zajlottak a mérkőzések, az első két-két helyezett került a negyeddöntőbe, ahonnan kezdve már egyenes kieséses rendszerben folytatódik a küzdelem.

A 31 éves Póta, aki tavaly Bakuban hatodikként zárt, szombaton délelőtt lép asztalhoz a legjobb nyolc között.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapjáról):

nők, 4-es csoport:

3. forduló:

Póta Georgina-Jana Noszkova (orosz) 3-0 (8, 5, 7)
Shen Yanfei (spanyol)-Wu Jiaduo (német) 3-2 (8, -3, -9, 10, 9)

korábban:

1. forduló:

Póta-Wu 3-1 (5, 8, -8, 9)
Shen-Noszkova 3-2 (-9, 4, -6, 8, 5)

2. forduló:

Shen-Póta 3-2 (9, -3, -4, 6, 5)
Wu-Noszkova 3-0 (8, 7, 6)

A csoport végeredménye: 1. Shen 3 győzelem, 2. Póta 2, 3. Wu 1, 4. Noszkova 0

A vasárnapig tartó bajnokság összdíjazása 10 ezer euró, a férfi és a női győztes két-két ezerrel gazdagodik. Mindkét nem versenyének első három helyezettje részvételi jogot szerez a világkupára, amelyet ősszel rendeznek meg.

– MTI –