Asztalitenisz Eb-selejtező – Kikapott az első fordulóban a magyar női válogatott

Budapest – A magyar női asztalitenisz-válogatott meglepetésre 3-1-re kikapott kedden a vendég spanyoloktól a jövő évi csapat Európa-bajnokság selejtezőjének nyitófordulójában.

Az Ormai László Csarnokban rendezett mérkőzésen a legjobb összeállításban állt ki Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány csapata, de ez sem volt elég a sikerhez.

Az első meccsen Pergel Szandra három szettben alulmaradt a kínai származású Zhang Xuannal szemben, majd Póta Georgina hiába vezetett már 2-0-ra Galia Dvorak ellen, s volt két meccslabdája, végül ez a találkozó is a spanyoloké lett.

Madarász Dóra aztán 0-2-ről fordítva nagy csatában legyőzte Sara Ramírezt, így “életben tartotta” a magyar reményeket, de a negyedik meccsen Dvorak megszerezte második győzelmét, Pergel pedig elszenvedte második vereségét, így a vendégek örülhettek.

Eredmény:

Európa-bajnoki selejtező, nők, A osztály, 4. csoport:

Magyarország-Spanyolország 1-3

Pergel Szandra-Zhang Xuan 0-3 (-7, -9, -12)
Póta Georgina-Galia Dvorak 2-3 (8, 8, -9, -13, -11)
Madarász Dóra-Sara Ramírez 3-2 (-6, -2, 3, 8, 2)
Pergel-Dvorak 2-3 (-7, 7, 4, -5, -10)

A csoport harmadik tagja Csehország, a magyarok ellenük, idegenben játsszák majd a következő mérkőzésüket márciusban.

később:

férfiak, A osztály, 1. csoport:

Portugália-Magyarország 20.15

A csoport harmadik tagja Ausztria.

A magyar női és férfi csapat is a legmagasabb, A osztályban szerepel a selejtezőben. Ebből az osztályból nemenként a hat csoport első és második helyezettjei egyből kijutnak a 24 csapatos nantes-i Eb-re – a házigazda franciák, valamint a 2017-es csapat Eb győztesei, a férfiaknál a németek, a nőknél a románok automatikusan ott lesznek a kontinensviadalon -, a harmadik helyezettek pedig rájátszásban küzdhetnek meg a fennmaradó tíz helyért, mégpedig a B osztály csoportjainak első és második helyezettjeivel.

A nantes-i csapat Eb-t 2019 szeptemberében rendezik.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek