Asztalitenisz Eb – Bátorfi Zoltán elégedett, némi hiányérzettel

Budapest – Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány elégedett a női válogatott teljesítményével, az ötödik hellyel, de “pici hiányérzete” azért van az asztaliteniszezők luxembourgi csapat Európa-bajnoksága után.

A Póta Georgina, Madarász Dóra, Pergel Szandra, Nagyváradi Mercédesz, Ambrus Krisztina összeállítású együttes négy győzelmet aratott, kétszer pedig kikapott a vasárnap véget ért tornán, így a kiemelési számának megfelelő pozícióban zárt.

“A kiemelést még a selejtezőben nyújtott teljesítménye után kapta a csapat, a világranglistás helyezések alapján azonban szerintem a nyolcadik-kilencedik helyen voltunk” – mondta hétfőn reggel az M1 aktuális csatornán a szakember.

Hozzátette: az elsődleges cél a nyolc közé jutás volt, ott pedig a minél jobb helyezés elérése.

“Ez sikerült, jól küzdöttek a lányok, de pici hiányérzetem azért van, leginkább az oroszok elleni negyeddöntő miatt” – fogalmazott Bátorfi Zoltán arra utalva, hogy a négy közé jutásért – amely már érmet jelentett volna – szoros csatában 3-1-re alulmaradt a csapat.

Szerinte ez részben annak is volt a következménye, hogy a játékosokból sokat kivett az egy nappal korábbi utolsó csoportmeccs, amely ki-ki mérkőzés volt a svédek ellen.

“Aztán az első találkozót az oroszok nagy küzdelem után megnyerték, Polina Mihajlova legyőzte szekszárdi klubtársát, Madarász Dórit, s ez a siker önbizalmat adott nekik a folytatásra” – mondta a kapitány.

Bátorfi Zoltán az év elején vette át a stafétabotot elődjétől, Téglás Pétertől a női válogatott élén, s mint fogalmazott: izgalmas volt kapitányként ott lenni az Eb-n.

“Ezzel együtt úgy érzem, jól megértjük egymást a lányokkal, felvették a ritmusomat. Jól éreztem magam, élveztem, bár kimerítő volt” – nyilatkozott.

A magyar férfi válogatott – Lakatos Tamás, Szudi Ádám, Ecseki Nándor és Majoros Bence – a másodosztályban szerepelt, ahol negyedik lett, ez összesítésben a huszadik helyet jelentette az Eb-n.

– MTI –