HAON - Jegyzet

2008.04.20. 09:05

Hatékony országimázs lehet...

<p>Miután januárban terrorveszély miatt törölték a világ egyik legizgalmasabb, legnézettebb autó- és motorversenyét, a Dakar Ralit, kevesen gondolták volna, hogy 3 hónappal később éppen Magyarországon láthatjuk megmérkőzni a mezőnyt. <STRONG>Üveges Szilvia jegyzete.</STRONG></p>

S biztosan sokan mosolyogva fogadták az ötletet és a nekibuzdulást, hiszen nekünk se sivatagunk, se szélsőséges hőmérséklet-ingadozásaink (a Szaharában éjjel fagy, nappal 30 fok), se több évtizedes hagyományaink nincsenek ezen a téren.

Aztán elkezdődött a szervezés, érkeztek a nevezések, jöttek a hírek; jelentkezett például a KTM teljes legénységével, a Mitsubishi, a Volkswagen, sőt a Hummer is képviselteti magát, és olvashattuk a neveket, az eddig csak a tévén keresztül látott kedvencek – a teljesség igénye nélkül: Sainz, Masuoka, Gordon, Despres, Coma – vágnak neki a hétnapos viadalnak.

Csalódást csak az okozhat, hogy habár Debrecenben tölt egy éjszakát a mezőny, gyorsasági szakaszokat nem láthatunk a környéken. Viszont egy éve még azt sem gondoltuk volna, hogy a Főnix parkolójában csodálhatjuk meg testközelből a járgányokat, és – ha szerencsénk van – a sztárokba is belefuthatunk.

Sőt az is megeshet, hogy megállunk a piros lámpa előtt, és a mellettünk lévő terepjáróban felfedezhetjük – például – Stephane Peterhanselt. S ne feledkezzünk meg a magyarokról sem, akik hazai pályán talán közelebb kerülhetnek a „nagyokhoz”.

Az eseményről 160(!) televíziótársaság közvetít a világ minden pontjára, ha tehát jól vizsgázunk, ennél jobb, hatékonyabb és kifizetődőbb országimázs-akciót nem is álmodhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!