Helyi közélet

2016.11.11. 12:29

Mentősökre támadt, felfüggesztett börtönt kapott

Hajdúszoboszló - Az eset óta a fiatalember nem iszik, tettét megbánta, bocsánatot kért a mentősöktől.

Hajdúszoboszló - Az eset óta a fiatalember nem iszik, tettét megbánta, bocsánatot kért a mentősöktől.

Jogerősen egy év 10 hónap, két és fél évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Hajdúszoboszlói Járásbíróság azt a 19 éves férfit, aki ittasan támadt egy mentősre a fürdővárosban szeptember 15-én. A bíróság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében, becsületsértés és könnyű testi sértés vétségében találta bűnösnek a vádlottat.

A bíróság elfogadta a vádirati tényállást. Eszerint P. Norbert egy baráti összejövetelen volt Hajdúszoboszlón, ahol sok alkoholt ivott. A mentőszolgálattól a társaság egyik tagja kért segítséget, mert a vádlott rosszul lett. A kiérkező mentősökkel a vádlott kezdetben együttműködött, ám amikor az EKG vizsgálatra került sor, hadakozni kezdett ellene. A mentősök kivitték a mentőautóhoz, hordágyra rakták és övekkel csatolták be. A mentőautóban újra megpróbálkoztak az EKG-val, a fiú azonban ismét ellenállt, becsületsértő és fenyegető kifejezésekkel illette a mentősöket, akik próbálták a helyén tartani, végül azonban kicsatolták az öveket. A vádlott hason rúgta a mentőtisztet, kapálózott, megpróbálta megharapni a sértett karját és mindenáron ki akart szállni a mentőautóból. A sértettek a rendőrségtől kértek segítséget, és a vádlottat rendőri kísérettel szállították kórházba.

A vádlott a nyomozati szakban a rúgást-karmolást nem ismerte el, a bíróságon azonban már azt mondta, ittassága miatt nem emlékszik a történtekre, ha azonban a mentősök azt mondják, hogy rúgott és karmolt, akkor az biztosan úgy is történt. A bíróságon a fiatal férfi elmondta azt is, hogy nagyon szégyelli a történteket és az eset óta nem iszik. Bocsánatot kért a mentősöktől is, akik megbocsátottak neki.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában