Aszfaltozás 145 millióból

Aszfaltozás 145 millióból
Hétfőtől érdemes lesz elkerülni – különösen csúcsidőben – Debrecenben a Bartók Béla és Füredi utakat összekötő Csigekert utcát, ahol már pénteken megkezdték az aszfaltozás előkészítését.

Mint arról Pajna Zoltán alpolgármester és Papp László, a Fidesz frakció vezetője a helyszínen beszámolt, a város összesen 145 millió forintot költ idén a nagyfelületű aszfaltozási munkákra. Ebből 3 nagyforgalmú utca, illetve a hozzájuk csatlakozó utcák egy részének a felújítása valósult, vagy valósul meg ebben az évben.

A Csigekert utcán hétfőn kezdik az útburkolat 5 és féméterre szélesítését, ami várhatóan egy hétig tart majd. Ez alatt félpályás útlezárásra lehet számítani, de ajánlott inkább más útvonalat választani – hangzott el a pénteki tájékoztatón.

 

Egy részét már elköltötték

Mint az a helyszínen tartott pénteki sajtótájékoztatón elhangzott, az önkormányzat idén 145 millió forintot fordít a nagyfelületű aszfaltozási munkálatokra. Ennek egy részét már elköltötték az Epreskert és csatlakozó utcáinak a felújítására, ami 55 millió 424 ezer forintba került, és ebből 24 százalék volt a regionális fejlesztési tanács által megítélt támogatás aránya.

 

A Csigekert utcai beruházás során 8 801 négyzetméternyi terület leaszfaltozását fogják elvégezni 32 millió 659 ezer forint értékben, amelynek a fele a támogatás. Az aszfaltozás érinti a Honvédtemető, a Csat és a Bölcs utcák egy részét is.

 A Pajna Zoltán és Papp László által tartott pénteki tájékoztatón elhangzott a nagyfelületű aszfaltozásban a következő helyszín a Kishegyesi útnak a vasúti átjáró és Határ út közötti, valamint a Határ útnak az ipari park bejáratáig tartó része következik. Az 50 százalékos támogatottságú beruházás összköltsége 57 millió 390 ezer forint, amiből 13 ezer 165 négyzetmétenyi területet aszfaltoznak le.