Aszálymonitoring-találkozó Debrecenben

Aszálymonitoring-találkozó Debrecenben
© Fotó: unideb.hu
Debrecen – A Debreceni Egyetem Böszörményi úti campusán ülésezett június 11-én az Országos Vízügyi Főigazgatóság aszály monitoring munkacsoportja.

Az egyetemi kutatási eredmények és gyakorlati megoldások megismerésének fontossága indokolta a magyarországi aszály monitoring kiépítése és üzemeltetése során a debreceni kihelyezett ülést.

A rendhagyó tanácskozás lehetővé tette, hogy a szakemberek feltárják a vízgazdálkodás hazai és regionális területein a két intézmény számára egyaránt fontos együttműködés megvalósításának megoldásait.

Az aszály monitoring munkacsoport tevékenységében a Debreceni Egyetemről Tamás János, a Víz- és Környezetgazdálkodási Intézet professzora vesz részt.

– A tanácskozást követően a bizottság tagjai délután az egyetem látóképi és karcagi területeit látogatták meg – tájékoztatta az unideb.hu-t Komlósi István, a Mezőgazdaság-Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja.

– unideb.hu –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdetés