DVSC

2020.02.07. 12:16

Félre a szép emlékekkel!

Vitelki Zoltán rengeteget köszönhet a Diósgyőrnek, ám szombaton a három pont megszerzése a célja.

Fotó: Molnár Péter

Fotó: Molnár Péter

Miskolcon született, a DVTK-ban nevelkedett, majd játszott hosszú éveken át a klubban, és kétszer volt a Diósgyőr megbízott edzője Vitelki Zoltán. A negyvenkilenc esztendős szakember december vége óta a Lokit irányítja, és szombaton 17 órától pikáns bajnoki meccset vív, ugyanis nevelőklubja fogadja a debrecenieket az OTP Bank Liga 20. fordulójában.

Vitelki Zoltán / Fotó: Molnár Péter

Bátrak voltak

A szakvezető érkezésekor sokan szkeptikusak voltak a cívisvárosban, nem tudták, mit várhatnak a trénertől és csapatától az induló szezonban. Azóta lement három kör az NB I.-ben, s a DVSC egyszer győzött, kétszer pedig döntetlent játszott.

– Örülünk, ha a Loki-szurkolók jónak tartják a rajtot – fogalmazott Vitelki. – Nyilván a jó kezdés nagyon fontos volt számunkra is. Stabilnak és bátornak látom a csapatot, ez eredményezte azt, hogy így tudtuk elkezdeni az évet. A nyitányon magabiztosan győztük le az Újpestet, és a másik két találkozónkban is benne volt annak a lehetősége, hogy három pontot szerezzünk.

„Minden meccsen az a célunk, hogy győzzünk, nem a vereséget akarjuk elkerülni”

– jelentette ki a szakember, aki a hétvégén ellenfélként látogat haza.

– Nagyon sokat kaptam a diósgyőri klubtól és szurkolóktól, akiket továbbra is tisztelek. Azonban az élet úgy hozta, hogy Debrecenben kaptam lehetőséget, s szeretnék élni vele. Úgyhogy Miskolcra is győzni megyünk – szögezte le Vitelki Zoltán.

Az remélt siker kivívása nem ígérkezik könnyű feladatnak, hiszen a DVTK is remekül teljesített az utóbbi fordulókban.

– Tény, hogy a házigazdák is jó formában vannak, emiatt megvan a kellő önbizalmuk a játékosoknak. Úgy vélem, ez ránk is igaz, szeretnénk azt játszani, amit tudunk, és a három pont megszerzése a célunk. Apró mozzanatokon fog múlni a siker, azon, hogy melyik játékos hogyan dönt az adott kulcsszituációban. Erre próbáljuk felkészíteni a futballistáinkat a kollégáimmal együtt.

TN

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában