Árvíz/belvíz – Mérsékelték a belvízvédelmi készültséget a Tisza felső szakaszán

Debrecen, 2013. április 25., csütörtök (MTI) – Másodfokúról elsőfokúra mérsékelte a belvízvédelmi készültséget a Tisza felső szakaszán csütörtökön a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG) – közölte Bara Sándor védelemvezető az MTI-vel.

Tájékoztatása szerint folyamatosan javul a belvízhelyzet a TIVIZIG működési területén: jelenleg összesen 13 250 hektárnyi föld áll víz alatt, amelyből 2800 hektár vetés, 3500 hektár szántó, 4750 hektár rét és legelő.

Az igazgatóság 12 belvízvédelmi szakaszából jelenleg hét szakaszon védekeznek: két szakaszon harmadfokú, három szakaszon másodfokú, két szakaszon elsőfokú a készültség.

Bara Sándor elmondta azt is, hogy folytatódik a lassú apadás a Hortobágy-Berettyón, ahol még mindig harmadfokú a védelmi készültség. A nagyiváni tározót folyamatosan ürítik.

A Tiszán is lassan apad a vízszint, a folyó bal partján, Tiszafüred és Rakamaz között még mindig érvényben van a védelmi készültség. Tiszafüred és Tiszakeszi között a bal parton másodfokú, Tiszatarján és Rakamaz között a bal parton pedig elsőfokú az árvízvédelmi készültség – ismertette a TIVIZIG védelemvezetője.

– MTI –