Árvíz/belvíz – Lassú apadás a Rába Győr megyei szakaszán

Győr, 2013. április 3., szerda (MTI) – Lassú apadást jelez előre a Rába Győr-Moson-Sopron megyei szakaszán az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság (ÉDUVÍZIG).

Szerda reggeli közleményük szerint a vasi megyehatárhoz közeli Vágnál várhatóan nem éri el a harmadfokú készültség szintjét a legmagasabb vízállás, amely csütörtök reggel csökkenhet a másodfokú szint alá.

Tájékoztatásuk szerint csütörtök reggel tetőzik a folyó Árpásnál, ahol délre már a másodfokú készültség szintje alá csökkenhet a folyó vízszintje.

Mórichidánál stagnál a Marcal vízszintje, de a Bakonyban hullott eső miatt egy kisebb árhullámra kell számítani a folyón, amelyet a gyirmóti torkolatnál a Rába is visszaduzzaszt. A Marcal tetőzését csütörtök estétől várják a szakemberek.

Az ÉDUVÍZIG tájékoztatása szerint tovább apad a Répce; a folyamat zavartalanságát biztosítja, hogy vízgyűjtőin nem hullott újabb eső. Ugyanakkor az esőzések miatt a Concón és a Cuhai Bakonyéren ismét áradás indult meg, amely azonban a reggeli adatok alapján még nem okoz problémát.

– MTI –