Árvíz – Készültség van a Hortobágy-Berettyó mentén

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Hortobágy-Berettyó főcsatorna mentén a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) kedden – közölte az igazgatóság vezetője az MTI-vel.

Bara Sándor védelemvezető tájékoztatása szerint a készültséget a Bucsa-Nádudvar árvízvédelmi szakaszon, a mértékadó borzi vízmérce 261 centiméteres vízszintje mellett, áradó vízállásánál rendelték el.

Az elmúlt napokban a főcsatorna vízgyűjtőjén lehullott csapadék (10 nap alatt 35-40 milliméter, ami egyhavi mennyiségnek felel meg), valamint a belvízi beemelések miatt emelkedett meg a Hortobágy-Berettyó vízszintje.

A következő napokban további lassú áradás várható a főcsatornán. Az elsőfokú árvízvédelmi készültség idején folyamatos figyelő és őrszolgálatot látnak el a Tivizig szakemberei a védvonalon – tette hozzá az igazgató.

– MTI –


Belvíz – Növelték a védelmi készültséget a Tisza alsó szakaszánál
Debrecen – Másodfokúra emelte a védelmi készültséget a tiszai alsó belvízvédelmi szakaszon kedden a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) – közölte az igazgatóság védelemvezetője az MTI-vel.


A földek nagy részére még több eső kell
Hajdú-Bihar – Polgár és Hajdúböszörmény térségében mintegy 30 milliméter csapadék hullott az elmúlt 5 napban, a megye déli részén a legkevesebb, de itt is 10 milliméter fölötti mennyiség, miközben a februári átlag 39 milliméter.

hirdetés