Árvíz – Folytatódik az ítéletidő Belgiumban

Brüsszel – Folytatódik az ítéletidő Belgiumban, amely leginkább az ország déli régióiban okoz fennakadást a közlekedésben. Az esővíz utcákat és házakat önt el, emberéleteket veszélyeztet – írta a La Libre Belgique francia nyelvű belga napilap pénteken.

Mint írták: “az elemek elszabadultak Vallóniában, ahol ping-pong labda nagyságú jég esett hétfő délután” Ciney és Durbuy városaiban és környékükön.

A szél ágakat tört le, egy fát pedig kidöntött Dison városban. A hirtelen lezúduló víztömeg elöntötte Dison, Verviers és Pepinster utcáit, és a víz által sodort fadarabok kárt tettek az akkora már méteres vízben álló autókban.

A lap arról számol be, hogy a sérülések elkerülése végett a rendőrség arra kérte a lakosokat, maradjanak házaikban, a földszinti ajtót és ablakokat lehetőség szerint tapasszák be.

A heves villámlásokkal kísért vihar nem kímélte a nemzetközi repülőtérnek is otthont adó Charleroi-t és környékét sem. Számos közúton, az ajtópálya egyes szakaszain és alagútjaiban is áll a víz – írta a napilap.

A Belgiumot sújtó viharos időjárás péntekre virradóan érte el az ország dél-keleti részét, ahol a rossz idő miatt több patak és folyó kilépetett medréből és elárasztotta Nassogne és Jemelle környékét.

Az érintett településen több embert kellett kimenekíteni lakóházából. Az árvíz több falut elzárt a külvilágtól, mivel a környék közútjai is járhatatlanná váltak.

A napilap azt írta, hogy a szövetségi ügyészség tájékoztatása szerint a négy napja tartó viharos esőzések egyetlen áldozata egy hatvanéves férfi, aki a házát elöntő sárlavina elől próbált menekülni, amikor elmerült a vízben, és életét vesztette szombaton.

A tájékoztatás szerint a várható heves esőzések okozta árvízveszély a Meuse, a Wamme és a Vesdre folyók váratlan és hirtelen vízállás-ingadozása miatt továbbra is fennáll – írta a napilap.

– MTI –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés