Árokkal a parkoló autók ellen

Akt.:
Ennyire jutottak hétfőn az árokásó munkások
Ennyire jutottak hétfőn az árokásó munkások - © Fotó: Orosz Csaba
Debrecen – Hamarosan vége lesz a belvárosi ingyen megállásnak a Hatvan utcán.

Információink szerint a parkolás megakadályozására néhány napon belül árokkal veteti körül az önkormányzat a Hatvan utca és a Csók utca sarkon lebontott házak helyén kialakult nagy üres telket.

Több tucat jármű is parkolt

A nyugati kiskörút harmadik szakaszának nyomvonalán a közelmúltban szanáltak épületeket, melyek helyét elsimították. Az autósok egy része ezt úgy értelmezte, hogy ez az ő kedvükért történt és elkezdtek ott megállni. Napközben egyidőben sokszor több tucatnyi jármű is parkol a hóolvadás után most sáros, összevágott területen. Nincs kitéve sem ezt tiltó tábla, sem kerítés.

A Csók utca sarkon ugyan van egy a parkolási díj fizetésére felszólító tábla, kicsivel hátrébb pedig erre szolgáló automata is található, de azok csak a Csók utcára vonatkoznak.

Friss információ: hétfőn délelőtt a polgármesteri hivatal megrendelésére a munkások hozzáláttak az árok kiásásához. A közel egy méter mélységű árok azonban többeket nem tartott vissza a terület parkolóként való használatának. Néhány napon belül minden bizonnyal megszűnik az ingyen parkolás lehetősége a belváros ezen pontján.

HBN-OCs