Árkon-bokron át hajszolt egy wartburgost a szabadnapos rendőr, a tesója is besegített

Akt.:
Árkon-bokron át hajszolt egy wartburgost a szabadnapos rendőr, a tesója is besegített
© Fotó: police.hu
Nyírbéltek, Vámospércs – A Vámospércsi Rendőrőrs szolgálaton kívüli körzeti megbízottja testvérének segítségével fogta el azt a férfit, aki eltiltás hatálya alatt vezetett.


A rendelkezésre álló adatok szerint 2015. november 28-án a szabadnapját töltő Fucskó János r. főtörzsőrmester testvérével utazott gépkocsival, amikor 11 óra körüli időben Nyírbéltek közelében felismert egy Wartburg típusú személygépkocsit vezető férfit. A körzeti megbízott tudta, hogy a sofőrt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság egy évre eltiltotta a járművezetéstől, ezért gépkocsijával utána ment, miközben értesítette az esetről szolgálatban lévő kollégáit.

A helyi lakos közlekedése során Fülöp belterületén, egy kanyarban szabálytalanul megelőzött egy kerékpárost, majd egy ház udvarában leparkolt. A rendőr megállt a ház előtt és testvérével kiszállt gépkocsijából, majd szolgálatba helyezte magát és igazoltatni akarta a gépjárművezetőt. A azonban férfi felismerte a rendőrt, futni kezdett és a szomszédos ház kerítésén át a közeli erdő felé menekült. A körzeti megbízott és testvére együtt szaladtak a 34 éves férfi után, akit kerítésre mászás közben érték utol és fogták el. A Vámospércsi Rendőrőrsre előállított férfiról megállapították, hogy a járművezetéstől 2015. március 20-tól eltiltották, így a nyomozók meghallgatták, majd szabálysértési őrizetbe vették.

A Hajdúhadház Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs a férfi ellen járművezetés az eltiltás hatálya alatt, valamint irányjelzési szabályok megszegése szabálysértések elkövetése miatt indítottak eljárást.

– police.hu –


Az elmúlt 24 óra intézkedései számokban

Az elmúlt 24 órában a hajdú-bihari rendőrök 2 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek könnyű sérüléssel végződtek. A szolgálatot ellátó állomány 5 személyt fogott el, az ellenük érvényben lévő körözés alapján. A rendőrök 12 személyt állítottak elő, köztük 3 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedést 9 esetben foganatosítottak.