Argentína hengerelt a második meccsén

Argentína hengerelt a második meccsén
Az albiceleste Gonzalo Higuaín mesterhármasának köszönhetően parádézott Dél-Korea ellen.

A két, a vébét egyaránt győzelemmel kezdő gárda csatáját a várakozásoknak megfelelően a dél-amerikai válogatott kezdte aktívabban, de az első negyedórában csupán helyzetekig jutott a Maradona-legénység. A 16. percben viszont megzördült a dél-koreai háló: egy balról érkező beadásba Park Dzsu Jung nyúlt bele balszerencsésen és a labda a saját kapujában kötött ki.
Az argentinok előnye
Nem sokkal később már kettő volt az argentinok előnye, a Real csatára, Higuaín vette be fejjel az ázsiai kaput. A második találat után Dél-Korea némileg aktívabbá vált, ám mégis egy óriási Demichelis-hiba kellett ahhoz, hogy szépítsen.
A fordulást követően többször is egyenlíthettek volna a vörös mezesek, de minden lehetőségüket elpuskázták, nem úgy az argentinok, akik a végére alaposan belelendültek. Előbb Messi kapufáról kipattanó lövését váltotta gólra Higuaín, majd a madridi „gólgép ismét fejjel mattolta Dzsung Szung Rjongot. Újabb győzelmével Argentína hat ponttal a csoport élén áll és gyakorlatilag továbbjutott. HBN
 
B csoport, 2. forduló:
Argentína–Koreai Köztársaság 4–1 (2–1)
Johannesburg, Futballváros Stadion, 82 ezer néző, v: Frank De Bleeckere (belga).
Argentína:Romero – Demichelis, Samuel (Burdisso, 23.), Heinze – Gutierrez, Mascherano, Rodriguez, Di Maria – Messi, Tévez (Agüero, 75.), Higuaín (Bolatti, 82.).
Koreai Köztársaság:Dzsung Szung Rjong – Oh Beom Szeok, Li Jung Pjo, Cso Jong Hjung, Li Dzsung Szu – Kim Dzsung Vu, Ki Szung Jong (Kim Nam Il a szünetben), Park Dzsi Szung, Li Csung Jong, Park Dzsu Jung (Li Dong Guk, 81.) – Jeom Ki Hun.
Gólszerzők: Park Dzsu Jung (16. – öngól), Higuaín (33., 76., 80.), illetve Li Csung Jong (45+1.).
Sárga lap: Gutierrez (54.), Mascherano (55.), Heinze (74.), illetve Jeom Ki Hun (10.), Li Csung Jong (34.).
Címkék: , , ,