Aratják a babérokat a debreceni pólósulisok Olaszországban

Akt.:
Aratják a babérokat a debreceni pólósulisok Olaszországban
© Fotó: Nagy Anita
Debrecen – Hétfőn reggel az olaszországi Lignanóban kezdetét vette a világ legnagyobb nemzetközi gyermek vízilabda fesztiválja. Az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő HabaWaba küzdelmein 13 ország 114 csapata feszül egymásnak napról-napra, köztük hat magyar klubbal.

A miniolimpiaként is számon tartott, rangos megmérettetésre a DVSE immáron harmadik alkalommal nevezett. A debreceni pólótehetségek a torna első csoportkörét magabiztosan, és veretlenül zárták – ötből öt győzelmükkel az élen végeztek. Csütörtökön reggel pedig már az egyhetes viadal második csoportköre is elrajtolt – a DVSE Pólósuli fiataljai ezúttal a szombathelyi Domino Avus Hungary, az olasz Circolo Canottieri Napoli, valamint a francia Montpellier Waterpolo Rouge csapatával kerültek egy kvartettbe.

Tóth Tamás és Varga Tamás gyermekei előbb a szombathelyiekkel feszültek egymásnak – az összecsapást a cívisvárosi fiatalok nyerték 12-3-ra -, míg a csoport másik meccsén az olaszok és a franciák megosztozkodtak egymással a pontokon. Majd délben újabb derbi várt a piros-fehérekre: az olasz Circolo Canottieri Napoli felett aratott, 13-1-es győzelmükkel csoportelsőként kvalifikálták magukat a legjobb 32-ben a hajdúsági kiválóságok! A második csoportkört pénteken reggel, a francia Montpellier Waterpolo Rouge gárdája ellen zárja a DVSE, aki eddig a torna második legeredményesebb alakulata. A cívis legények pénteken délután már a legjobb 16-ba jutásért szállhatnak harcba.


HABAWABA, első csoportkör

Június 22. hétfő

  • DVSE Pólósuli – Abda Brasil (brazil) 12-5
  • BLU 3000 (olasz) – DVSE Pólósuli 3-19

Június 23. kedd

  • DVSE Pólósuli – AN Brescia Melograni (olasz) 16-4

Június 24. szerda

  • DVSE Pólósuli – Plebiscito Padova (olasz) 4-1
  • Big Team Arenzano (olasz) – DVSE Pólósuli 2-6

HABAWABA, második csoportkör

2015. június 25. csütörtök

  • Domino Avus Hungary (magyar) – DVSE Pólósuli 3-12
  • Circolo Canottieri Napoli (olasz) – DVSE Pólósuli 1-13

2015. június 26. péntek

  • 08:30 DVSE Pólósuli – Montpellier Waterpolo Rouge (francia)