Araszolgat idő, autó a Diószegin

Araszolgat idő, autó a Diószegin
© Fotó: Molnár Péter
Debrecen – Előre nem látott közműkiváltási munkák hátráltatták a kivitelezést.

Már csak néhány napig, pontosabban, október 20-áig teszi próbára a Diószegi úton közlekedők türelmét az útépítés, a megállóhely építés – legalább is a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től kapott válasz szerint. A munkálatokért felelős társasághoz október 2-án fordultunk kérdéseinkkel: mi az oka annak, hogy a Diószegi út felújításának átadása a tanévkezdésre ígérthez képest már több mint egy hónapot csúszik, és mikorra várható a munkálatok befejezése. A főleg reggel és késő délután nagy forgalmat levezető közút korszerűsítése természetesen sebességkorlátozással és forgalmi rend változással jár, ám ezekből egyre több, ott közlekedő embernek van már elege. Ennek több olvasók hangot is adott, egyikőjük, Oláh Tiborné, a nem egyszer kialakult balesetveszélyes helyzeteket is szemléletesen leírta levelében.

„Satufék, hogy beférjen elém”

Szíveskedjenek választ adni arra, hogy vajon 2015. áprilisa óta a Diószegi úton történő megállóhely építési munkálatok miért nem fejeződtek még be? …14 éve balesetmentesen vezetek minden áldott nap. Én betartom a sebességet, ahogy az elő van írva. Tegnap 17.15 óra tájékán a városból kifelé haladva a Szabó Kálmán utcán 50-el haladtam. Sárga SEAT-os végig a fenekembe, tolt. Biztosan nem kell ecsetelnem, hogy milyen érzés, 2 gyerekkel a hátam mögött. Átértem a Gizella utcáról a Diószegi útra, ahol van 30-as sebességkorlátozó és előzni tilos tábla is. Opel Astra közvetlenül a fenekemben ismét, ez is tolt és villogott rám, mire végre lefordult. A Lahnerről vagy ottan körül kifordult egy szép autó, azt már nem tudom milyen, az is mögöttem jött és tolt. A Debrecen táblát és az állatvásárt elhagyva, a következő 40-es és előzni tilos táblánál nem bírta tovább idegileg és megelőzött. Egy hete egy munkásokat szállító autó úgy előzött meg a 40-es és az előzni tilos táblánál, hogy szemből jött egy autó. Persze ki volt, aki veszélyben volt? Én és a 2 gyerekem!!!!!!!!!! Satufék, hogy beférjen elém az, aki megelőzött, aki minden szabályt áthágott…

A rendőrségtől megtudtuk, hogy a szóban forgó útszakaszon visszatérően végeztek ellenőrzéseket. Ittasság, gépkocsik műszaki állapota, sebességmérés. A közlekedők általában betartották a szabályokat – mondták el.

Bánk előtt marad

A kivitelezést előre nem látott közmű kiváltási munkák hátráltatták, ezért nem fejeződött be augusztus végére áll a Közúttól kapott válaszban, amelyből az is kiderül, hogy mostanra a 7,8 kilométer hosszú felújítási szakasz 98 százalékán a befejező munkák folynak, itt a műszaki átadás október 20-ig megtörténik. A 8+225 – 8+600 kilométer szelvények között (Bánk előtt) építendő ívkorrekció esetében még gázvezetéket kell kiváltani, ami hosszabb időt vesz igénybe. Ennek a szakasznak az átadása várhatóan december 15-ig megtörténik. A forgalom korlátozása október 20. után az említett ívkorrekciós szakasz kivételével mindenhol megszűnik. Az ívkorrekció környezetében továbbra is sebességkorlátozásra, előzési tilalomra és útszűkületre kell számítani. Szükség esetén félpályás lezárásra is sor kerülhet. Ebben az esetben jelzőlámpák irányítják a váltakozó egyirányú forgalmat.

HBN–KZS
hirdetés