Nagyvilág

2008.07.10. 08:44

Pedofil perverz volt a szektavezér

<p>A pedofil szektavezér és ezoterikus zenész Oliver Shantit 2002 óta kereste a rendőrség. Körülbelül 116 szexuális bűncselekmény elkövetésével vádolják. Közel ezer gyermeket erőszakolt meg. A hatvan éves férfit végül a múlt héten Lisszabonban sikerült nemzetközi erők bevonásával elfogni.</p>

A férfi amióta az általa 1980-ban alapított szekta vezetője lett, körülbelül ezer gyermeket erőszakolt meg Portugáliában és Németországban. Fiatal követőit meggyőzte, bízzák rá gyermekeik nevelését.
„Oliver egy szörnyeteg”- mondják az áldozatok. A nála lévő gyermekeket a férfi többször is megerőszakolta, néhányukat akár naponta. Orális és csoportos szexre kényszerítette őket. Ha valamelyikük ellenkezett, azt összeverte, és lakókocsiba zárta. De megesett, hogy büntetésként lenyírta a hajukat, vagy megvont tőlük minden ellátást. Ha teljesítették a követeléseit, megdicsérte és megjutalmazta őket. „A gyermekek szeretetét egy magasztosabb szférába emelem”- magyarázta egyik hívének a szektafőnök még a kezdetekkor.

A hat éve körözött német szatírt korábban nagy tisztelet övezte. Indiában szerzett tapasztalataiból kiindulva adott ki meditatív lemezeket, az ezoterikus zeneipar popsztárjaként tartották számon. A befolyó pénzből vásárolta meg és tartotta fent portugál birtokát. Három fiú élt vele állandóan, a többi gyermeket nyaralni és pihenni küldték hozzá a szülők, mindannyian a szekta tagjai. „Meditáltunk, Oliver pedig elmesélte nekünk, milyen is a világ. Vakok voltunk, és nem láttuk, mi történik körülöttünk” - meséli a szekta egyik tagja.

A portugál kisvárosban, Vila Nova de Cerveira-ban Shanti jótevőként szerepelt a nyilvánosság előtt: támogatta a helyi focicsapatot, a tűzoltóságot, a város gyermekeinek műtéteit is ő fizette. 1994-ben a várostól érdemérmet is kapott. „Egyáltalán nem gondoltunk akkoriban arra, hogy bármi köze lehet gyermekek bántalmazásához”- mentegetőzik a polgármester.

A túlsúlyos, több éve leukémiás Oliver Shanti – a shanti szó jelentése egyébként béke - már Münchenben van, orvosi vizsgálata után megkezdik ellene a büntetőeljárást. A bíróság eddig 116 feljelentést dokumentált, de összesen ezer eset valószínűsíthető. Tizenegy áldozatot hallgatnak ki, akik mindannyian súlyos traumát szenvedtek. Többen már öngyilkossági kísérletet is elkövettek.

Forrás:Zoom.hu


 

  • Vizeletet ivott a perverz
  • Halálra kínozta barátnőjét
  • Megfojtotta a gyerekét
  • Saját kutyái ették meg
  • Búvárkodás közben megölte
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!