Aranylánc is volt a lopott pénztárcában

Balmazújváros – A balmazújvárosi rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást D. Tiborral szemben, aki a gyanú szerint pénztárcát tulajdonított el egy helyi férfi lakásából.

Egy férfi tett bejelentést 2015. július 27-én 13 óra 15 perckor a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába arról, hogy ismeretlen személy nyitott állapotban hagyott lakásába bemenet, majd a farmernadrágja zsebéből a pénztárcáját eltulajdonította a benne lévő készpénzzel, személyes irataival és egy darab arany nyaklánccal együtt. A rendőrök a bejelentést követően adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, amelynek alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható D. Tibort. A járőrök a 21 éves férfit elfogták és előállították a városi rendőrkapitányságra. A nyomozók a helyi lakost gyanúsítottként kihallgatták, aki vallomásában elmondta, hogy a pénztárcában található pénzt szórakozásra költötte, az arany nyakláncot pedig eladta.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés