Aranybika: a vevő átépítené!

Aranybika: a vevő átépítené!
A városvezetéssel harmóniában döntene a változtatásokról az orosz befektető.

A Hotel Aranybika iránt érdeklődő orosz befektető nem változtatná meg a szálloda nevét, ellenben szívesen átépítené annak új szárnyát. – Partnerünk jó kapcsolatot kíván kialakítani a város vezetésével, így ha sikeresen lezárul az adás-vétel, velük egyeztetve alakítaná át a mostani arculatot – mondta a Naplónak Fodor István, az üzletembert képviselő Glenroy Technologies Zrt. igazgatósági tagja. Megjegyezte: senkinek nem kell tartania az orosz vevőtől, hiszen az nem politikai, hanem gazdasági alapon dönt. Az elképzelhető, hogy több orosz turista jön majd a szállodába, de ez nem zárja ki, hogy máshonnan érkezők is ugyanúgy jól érezzék magukat – tette hozzá.

Elhalasztott vizit

Mint Fodor Istvántól megtudtuk, az orosz befektető nem várt oroszországi problémák miatt február 28-ra halasztotta a szerdára – azaz mára – tervezett debreceni látogatását.

Így a vevő március elsején akár már a felszámolókkal tárgyalhat, addigra ugyanis a jelenlegi csődvédelmi moratórium lejár (február 25-én), s megkezdődik a felszámolás, mely során már a felszámolóbiztos rendelkezik a vagyonról.

– Partnerünk a mai napig értetlenül áll a hétfői döntés előtt, hiszen számára egyértelműnek tűnt, hogy egy ügylet két résztvevője azonos feltételekkel vesz részt az adás-vételben. De attól függetlenül, hogy nem fogadták el előlegként az általa felajánlott 800 millió forintos összeget, nem változtak szándékai – hangsúlyozta képviselője. A névtelenségbe burkolózó urálon-túli üzletemberről azonban továbbra sem kívánt többet elárulni. – Az adás-vétel során név szerint jár el, tehát személye nem titkos, csak nem szeretne a sajtóban szerepelni. Az üzlet szempontjából egyébként mindegy is, hogy ki a vevő. A lényeg az, hogy továbbra is szállodaként működtetné a hoteleket – húzta alá Fodor István.

Újból „régit”

– Attól nem kell tartani, hogy az Aranybika új nevet kap. Az új szárnyat viszont a befeketetők szeretnék teljesen átépíteni, hogy illeszkedjen a hotel régebbi, patinás épület-részéhez. Persze ebben előbb még a város vezetésével, a főépítésszel is egyeztetni kell, de ez még a jövő zenéje – avatott be a tervekbe, kiemelve: nagyon fontos, hogy a leendő tulajdonos és a debreceni vezetők jó kapcsolatban, harmonikusan tudjanak együttműködni. – Nemcsak arról tájékoztattuk a befektetőt, hogy hol helyezkedik el a Bika, hanem arról is, milyen fontos szerepet tölt be a debreceniek életében, s hogy a városlakóknak mennyire fontos a hagyományok ápolása, tisztelete – tette hozzá.

Fabók Ágnes