Aranyat nyertek a DEAC futsalos lányai

Akt.:
Aranyat nyertek a DEAC futsalos lányai
© Fotó: DEAC
Debrecen – Az elődöntőben a PAFC, a fináléban pedig a házigazda Astra sem tudott mit kezdeni a kiváló szezont országos bajnoki aranyéremmel megkoronázó DEAC U17-es lány futsalosaival.

A házigazda és a DEAC jutott be a vasárnap délutáni döntőbe, miután délelőtt az Astra némi meglepetésre a Hungária FC-t gyűrte le 3-2-re, a debreceniek pedig magabiztosan 4-2-re a PAFC-Mitrét.

A találkozó első játékrészben Éles Réka és Horváth Petra is duplázni tudott, ráadásul az elődöntőhöz hasonlóan már nagyon korán magához ragadta a vezetést a DEAC, ami lelkileg is sokat számított.

A második félidőben picit éledezett az Astra, ám csak annyira lett szorosabb a meccs, hogy a debreceniek ne érezzék lefutottnak a találkozót.

Az külön érdekesség, hogy a felnőtt szinten sokszoros bajnok Astra utánpótláscsapatát ilyen simán verte meg a DEAC UP csapata.

– Koppányi Szabolcs –


Lány futsal U17 országos döntő

2017. május 21. Kiskunfélegyháza

ASTRA – DEAC 2-6 (0-4)

DEAC – Kovács K. – Éles R. (2), Horváth P. (2), Horváth V., Pintye (1). Cs.: Kengye (1), Bécsi, Kakócz. E: Szegedi Szabolcs.

Szegedi Szabolcs: – Megérdemelten nyertünk a döntőben, irányítottuk a játékot, s nem forgott veszélyben a sikerünk. Lendületes, szép támadásokat vezettünk. Szeretnék gratulálni a lányoknak, s bár több jó egyéni teljesítmény volt, de igazából csapat szinten alkottunk nagyot. Öröm volt látni, hogy mindenki nagyon odatette magát.

Horváth Petra: – Mindenkinek nagyon jól ment a játék, egyénileg és csapat szinten is. A bajnokság kezdete előtt már fogadkoztunk, hogy szeretnénk megnyerni az aranyat. Az elődöntőbeli ellenfelet, vagyis a PAFC-ot nem ismertük, emiatt elsősorban az volt a célunk, hogy ne kapjunk gólt. Ennek érdekében már a saját térfelükön letámadtuk őket, ami bejött, hiszen már a 10. másodpercben gólt tudtunk szerezni. A döntőben az Astra következett. Ellenük már sokszor játszottunk, tudtuk milyen erőt képviselnek. Ismertük a gyenge és az erős oldalukat. Most is elsődleges feladat volt, hogy mi szerezzük meg a vezetést. Szerintem megérdemelten nyertünk, hiszen minden mérkőzésen megfelelő akarattal és hozzáállással léptünk pályára. Személy szerint is nagyon örülök a mostani aranynak, hiszen már másodjára tudtuk megnyerni az országos bajnokságot. A csapaton belül nagyon jó az összhang, sok közös programon veszünk részt, ami az egységet erősíti. Az edzővel is nagyon jó a kapcsolatunk, bármiben segít ha kell. Régóta dolgozik velünk.

Címkék: , ,