önkéntes karantén

2020.03.21. 13:50

A nagyszülők nehezen viselik az unokák öleléseinek hiányát

A Nyíradonyban élő Őri Gábor és felesége 70 éven felüliek, saját maguk és a közösségük érdekében már nyolcadik napja nem mozdulnak ki otthonról.

Fotó: Blascsák Kata

Az első felhívásra, melyben az állt, hogy az idősek a legveszélyeztetettebbek, úgy döntöttek, hogy nem hagyják el házukat és nem érintkeznek még a közvetlen családtagokkal sem. A bevásárlásokat a helyben élő gyerekeik intézik, melyet a kapuban átvéve csak fertőtlenítés után visznek be a házba. A személyes találkozások mellőzését nehéz elfogadniuk, mivel a család több tagja is naponta megfordult náluk.

– Legjobban az unokák ölelései hiányoznak, a legrosszabb az, hogy nem látjuk az alagút végét – mondta Őri Gáborné, Julianna.

Napközben kertészkedéssel foglalják el magukat, minden nyáron csodálatos virágokat gondoznak kertjükben. Remélik az idei nyárra már visszatér minden a megszokott medrébe és a családtagjaikkal együtt gyönyörködhetnek a kertjükben nyíló virágokban.

Blascsák Kata

A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos további cikkeinket ide kattintva érhetik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában