Áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat

Áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat
© Fotó: police.hu
Debrecen – Azonosították és elfogták a rendőrök azt a kaposvári párost, akik a megalapozott gyanú szerint kifosztottak egy idős nénit debreceni lakásában.


Kifosztás megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya H. György és F. Richárd kaposvári lakosokkal szemben.

A nyomozás adatai szerint a két férfi 2015. április 14-én 12 óra körüli időben telefonon keresett fel egy idős debreceni nőt, akinek azt álították, hogy az egyik áramszolgáltató cég munkatársai. Azt hazudták a néninek, hogy a vezetéket kell ellenőrizniük és ki kell cserélniük a lakásban a villanyórát. A hívatlan szerelők később becsengettek a 70 éves nénihez, aki beengedte őket a lakásába. Amíg az egyik férfi a sértett figyelmét elterelte, addig társa átkutatta a szobát, majd az ott talált készpénzzel együtt elmenekültek.

A debreceni rendőrök a beszerzett információk alapján azonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható H. Györgyöt és F. Richárdot. A nyomozók 2015. június 16-án, Kaposváron elfogták a 28 és 25 éves férfiakat, akiket a Debreceni Rendőrkapitányságra előállítottak, gyanúsítottként kihallgattak és bűnügyi őrizetbe vettek.

– police.hu –
hirdetés