Áram ölte meg a teheneket Hencidán, a gulyást is megrázhatta

Áram ölte meg a teheneket Hencidán, a gulyást is megrázhatta
© Illusztráció: Derencsényi István, archív
Hencida – Hogy baleset történt, vagy mulasztás, szakértők vizsgálják.

Áramütés miatt három tehén pusztult el a hencidai csordakúton, és a gulyást is megrázhatta az áram hétfőn. A gazdák kára közel egymillió forint, őket az önkormányzat kártalanítja – értesült a Napló.

Később állapítható meg

Az áramütéssel kapcsolatban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitánysághoz érkezett bejelentés. Ezt követően a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének gyanúja miatt – igazságügyi szakértők bevonásával – rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Az eset körülményeinek vizsgálata és az igazságügyi szakértői vélemények értékelése után állapítható meg, hogy az ügyben baleset vagy mulasztás történt.

Szémán Lászlótól (Jobbik), Hencida polgármesterétől egyebek mellett szerettük volna megtudni, hogy a gazdákat önkormányzati vagy egyéb forrásból kívánják-e kártalanítani, valamint milyen óvintézkedéseket tettek a további esetek elkerülése érdekében. A faluvezetőt azonban hiába próbáltuk elérni telefonon, SMS-ben, elektronikus levélben, megkereséseinkre nem reagált. A polgármesteri hivatalban azt mondták, szabadságon van.

HBN–KZS

Címkék: , ,hirdetés