(Apró)pénz áll a házhoz?

Debrecen – Megkezdődik a Quaestor- és Hungária-károsultak kárrendezésének a kifizetése.

Május 18-tól megkezdte a Kárrendezési Alap a Quaestor és Hungária kötvényesek kárrendezésének kifizetését. A károsultak a megjelölt naptól a legközelebbi takarékszövetkezeti fiókban vehetik fel a kárrendezés összegét.

Érkeznek a levelek

A károsultak a kifizetés időpontjáról és módjáról levelet kapnak. A Kárrendezési Alap már közel 8 ezer károsult részére összesen több mint 12 milliárd forint kárrendezési összeget átutalt a kifizetőhely számára, és a további kifizetéseket is indítja a jogosultaknak. A kárrendezés teljes összege várhatóan eléri a 38 milliárd forintot. A kifizetést azoknak a jogosultaknak tudja teljesíteni az alap, akik esetében a kárrendezés összegét tartalmazó levél átvétele óta eltelt a visszavonásra rendelkezésre álló 30 napos határidő. Az alap részére mostanáig 448 kérelmező, vagyis a kárrendezésben résztvevők alig több, mint egy százaléka jelentette be kárrendezési kérelmének visszavonását, és ennek a számnak jelentős változása már nem is várható.

Levonják a hozamot

A január 1-jén létrejött Kárrendezési Alap a Kárrendezési törvény alapján végzi a Quaestor Értékpapír Zrt. által értékesített és a Quaestor Financial Hrurira Kft. által kibocsátott kötvényekre, továbbá a Hungária Értékpapír Zrt. által értékesített és a Hungária Gold Kft., valamint a Hungária Ingatlanhasznosító Zrt. által kibocsátott kötvényekre vonatkozó ügyletek kárrendezését. A törvény a kárrendezés ellenértékének meghatározásakor a kötvények vásárlásakor megfizetett összeget, de legfeljebb 30 millió forintot vesz alapul. Ebből kell levonni a 2008. január 1. óta a cégcsoporton belüli kibocsátók kötvényein elért hozamot, az önrészt, valamint a Befektető-védelmi Alap által korábban a Quaestor kötvényeseknek kifizetett kártalanítást.

A Kárrendezési Alap a www.karrendezesialap.bva.hu oldalon közzétesz minden információt, és az eljárás ideje alatt az érdeklődők munkanapokon 8-18 óra között hívhatják az ügyfélszolgálatot a 06-1-580-9490, 06-1-580-9491, 06-1-580-9492 telefonszámokon.

HBN