kézilabda

2019.12.16. 19:57

Sürgősen rendezni kell a sorokat

Csapó Erika szerint a németek megmutatták, hogy fiatalokkal is lehet szép eredményt elérni.

Kumamoto 20191208 Kzilabda 2019 nk ni Vilgbajnoksg VB Magyarorszg Argentna Fot Kovcs Anik kispad csapat Tvizi Petra Hfra Nomi Schatzl Nadine Kiss Nikolett Kiss va

Fotó: Kovács Anikó / Nemzeti Sport

Véget ért a Japánban megrendezett női kézilabda-világbajnokság, egy drámai döntő után a hollandok ültek fel a trónra. A spanyoloké lett az ezüstérem, a dobogó legalacsonyabb fokára pedig a bronzmeccsen a norvégokat legyőző oroszok állhattak fel. A magyar válogatott a csalódást keltő tizennegyedik helyen végzett, de kapott még egy esélyt kijutni az olimpiára, ehhez majd a Kína, Szerbia, Oroszország trióból kell megelőznie kettőt a selejtezőcsoportjában.

Több érdekesség

– Színvonalas tornán vagyunk túl, ahol több érdekességet is fel lehetett fedezni; úgy néz ki egyelőre véget ért a skandináv hegemónia – tekintett vissza a Hajdú-bihari Napló felkérésére a tornára a DVSC egyik ikonja, a 129-szeres válogatott Csapó Erika. – Pozitív és negatív meglepetésekre is volt példa, utóbbiak közé tartozik sajnos a mieink szereplése is. Itthon a kudarc egyik fő okaként a fiatalítást jelölték meg, pedig a német együttes példájából kiindulva igenis lehet terhet rakni a fiatalokra, velük is lehet jó eredményt elérni felnőtt szinten is. Igaz, hogy nem jutottak be a négy közé, de legalacsonyabb átlagéletkorú együttesként okoztak kellemes meglepetéseket – hívta fel a figyelmet az egykori jobbátlövő.

A Loki-szurkolók egyik nagy kedvence a magyar válogatott játékával kapcsolatban megjegyezte, érdemes lenne összhangba hozni a nemzeti együttesnél és a kluboknál folyó munkát. Hozzátette, régebben lehetett klubedző is a szövetségi kapitány, akinek ott voltak a saját játékosai, akik pontosan tudták, mit akar megvalósítani a szakember.

Sok a kérdés

– Ambros Martín például egy év alatt nagyon szépen megtanította az orosz lányoknak a nyitott védekezést – mutatott rá a kézilabdaberkekben Csapeszként ismert egykori klasszis. – A válogatottjuk gerincét adó Rosztov-Donnál begyakoroltatta, és mivel ott jól működött, a válogatottnál is bevezette.

„Kim Rasmussen három éve főállásban szövetségi kapitány, egy saját elképzeléssel, kérdés, ez passzolt-e a magyar játékosokhoz? Ha passzolt, akkor miért nem jött ki a pályán ebből túl sok minden? Ha nem passzolt, akkor ez eddig miért nem tűnt fel a megfelelő fórumokon?”

A magyar válogatott támadásban a szélsők és a beállósok kivételével halovány volt, de például nem tudta megoldani a hét a hat elleni védekezést sem, pedig erre is lehet készülni. Ha mégis kivédekeztük, nem próbáltuk meg kihasználni, hogy az ellenfél hálóőr nélkül támadott: alig szereztünk üres kapus gólt. Örülök, hogy kaptunk még egy esélyt kijutni az olimpiára, szerintem nem is lehetetlen vállalkozás, de elsősorban nem is az ellenfelekkel kell még foglalkoznunk, hanem saját magunkkal. Villámgyorsan rendezni kell a sorokat, sok kérdés van, amit meg kell válaszolni, mielőtt nekivágunk a selejtezőnek – nyilatkozta Csapó Erika.

MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában