Apa és fia sérült meg a Monostorpályi úti balesetben, utóbbi válságos állapotban van

Akt.:
Súlyos baleset történt vasárnap kora este Debrecenben a Monostorpályi úton, ahol két autó versenyezett
Súlyos baleset történt vasárnap kora este Debrecenben a Monostorpályi úton, ahol két autó versenyezett - © Fotó: Matey István
Debrecen – A fia ült mellette, amikor balesetet szenvedtek vasárnap a Monostorpályi úton.

Súlyos életveszélyes, válságos állapotban van az 16 éves fiú, aki – mint arról beszámoltunk, a 46 éves édesapja által vezetett Ford Escort típusú autóval előbb egy fának, majd egy kőkerítésnek csapódott vasárnap este a Monostorpályi úton – kaptuk az információt Szentgyörgyi Jánostól a Kenézy Kórház szóvivőjétől. Mint elmondta, az idősebb férfi medence-, szeméremcsont-, orrcsont és combcsonttörést szenvedett, utóbbival még éjszaka megoperálták, stabilizálták az állapotát. Hétfőn délelőtt a traumatológiai osztályon szájsebészeti konzílium vizsgálta meg, az állapota stabil.

A fia – a szóvivő elmondása szerint – több olyan súlyos sérüléssel került a kórházba, melyek közül egy is életveszélyes önmagában, életmentő műtéteket kellett rajta végrehajtani az éjszaka, állapota súlyos, életveszélyes és válságos.

Baleset gondatlan okozása és cserbehagyás gyanúja

Miután a baleset szemtanúi állították, hogy egyfajta gyorsulási verseny végződött ezekkel a tragikus következményekkel, a megyei rendőr-főkapitányságtól érdeklődtünk a körülményekről, illetve szervezett vagy spontán gyorsulási vetélkedésekről, azok utóhatásairól. Dobó Dénes százados, megyei szóvivő elmondta, arra konkrét bizonyítékuk nincs, a szemtanúk által látott szürke, illetve a már említett piros autó egymással versenyzett volna, de az biztos büntetőeljárás indult közúti baleset gondatlan okozása miatt ismeretlen tettes ellen. Emellett éjjel elszámoltatták a szemtanúk által leírt másik jármű, egy Volkswagen Polo vezetőjét, illetve utasát, akik ellen segítségnyújtás elmulasztása bűntett gyanúja miatt indítottak eljárást.

Ellenőriznek, bírságolnak

Arra kérdésre, hogy a nem hivatalos gyorsulási versenyek korábbi kedvenc helyszínei, a Mikepércsi, illetve a Balmazújvárosi útról kapnak-e manapság bejelentéseket, a szóvivő annyit mondott, hogy az utóbbi úton driftelés miatt kellett intézkedniük a rendőröknek, emellett rendszeresen ellenőrzik a forgalmat és a járművek sebességét a két helyen is.

HBN


Fának és kerítésnek csapódott egy autó a Monostorpályi úton
Debrecen – Súlyos baleset történt vasárnap kora este Debrecenben a Monostorpályi úton, ahol két autó versenyezett.