Apa és fia rabolt a debreceni belvárosban

Apa és fia rabolt a debreceni belvárosban
© Fotó: police.hu
Debrecen, Hajdúsámson – A rendőrök őrizetbe vették azt a két hajdúsámsoni lakost, akik Debrecenben követtek el bűncselekményeket.

A debreceni rendőrök rablás, továbbá lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást egy hajdúsámsoni férfival és fiával szemben.

A járőrök szeptember 2-án 20 óra körül egy kerékpárlopás feltételezett elkövetőit keresték, amikor a Csapó utcán a kapott személyleírásnak megfelelő két férfit igazoltattak. A rendőrök 55 éves H. Róbertet és 16 éves fiát elfogták, majd előállították a Debreceni Rendőrkapitányságra, valamint a náluk talált kerékpárt lefoglalták. A nyomozók a beszerzett információk alapján a hajdúsámsoni lakosokat összefüggésbe hozták egy augusztus 22-én éjjel történt rablással kapcsolatosan is. A nyomozás adatai szerint H. Róbert és fia Debrecenben, a Hatvan utcán útját állta a sértettnek, majd felszólították, hogy adja át nekik a hátizsákját. A fiatal nem tett eleget a követelésnek, ezért egyikük megütötte, elvette a táskát, majd elmenekültek.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói a két gyanúsítottat kihallgatásukat követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –