Antal: folytassa, Touré: ou revoir!

A szenegáli csatártól elköszöntek, a fiatal kapust még tesztelik a Lokinál.

Nem tételenkedtek a DVSC-TEVA háza táján az elmúlt héten, a vezetők kihasználták a válogatott mérkőzések adta bajnoki szünetet: az utóbbi napokban egy csatárt és egy kapust tesztelhetett a szakmai stáb.

Nem tartották indokoltnak

A támadó poszton egy ötszörös szenegáli válogatott labdarúgó, Demba Armand Touré próbálkozott a debrecenieknél, aki többek között az Olympique Lyon, a Grasshoppers és a Dinamo Kijev együttesében is szerepelt. A huszonöt esztendős, 182 centi magas Touré a szenegáli válogatottban három gólt ért el és az említett három klubot követően legutóbb a másodosztályú Reimsben futballozott. Bartha Csaba, a cívisvárosiak sportigazgatója a Naplónak elmondta, hogy a csatárt nem marasztalták, mert hozzá hasonló típusú támadó már van a keretben, illetve egyéb szempontok alapján sem tartották indokoltnak Touré szerződtetését.

A kapus még marad

A kapusposzton is erősítést tervez a Loki, ezért néhány edzés, illetve a szombati, nagyváradi felkészülési meccs erejéig kipróbálták a tizenkilenc éves Antal Botondot. A kétméteres hálóőrről annyit érdemes tudni, hogy Újpesten nevelkedett, majd 16 esztendősen az angol Watfordhoz igazolt, ám egy sérülést követően visszatért Magyarországra.

– Antal Botond néhány napig még biztosan Debrecenben marad – tájékoztatott Bartha, – a fiatal, fejlődőképes kapus különböző felméréseken és orvosi teszteken vesz részt nálunk. Ezeket követően dönt majd sorsáról a DVSC-TEVA. HBN-TN

Felkészülési mérkőzés

Nagyváradi Bihar FC – DVSC-TEVA 1-1 (1-1)

DVSC: Pantics (Antal) – Bernáth, Máté, Albert (Szilágyi G.), Burics (Kuti) – Dombi (Barzsó), Ramos, Gál, Ferenczi – Tóth L. (Mokánszki), Touré

Gól: Máté, illetve Máté (öngól)