országos bajnokság

2020.01.13. 09:58

Egy arany- és egy ezüstérmet nyertek a debreceni kardvívók

Battai Sugár Katinka esélyeshez méltóan iskolázta le a mezőnyt, a női kardcsapat pedig a második helyet kaparintotta meg.

Fotó: Magyar Vívó Szövetség

A fiúk versenyével kezdődött a 2019/2020-as szezon kadet kard magyar bajnoksága. A debreceniek magabiztosan abszolválták a csoportkört és főtáblára jutottak. A legtovább Bányay Endre Marcell jutott, aki a 19. helyen végzett a 75 fős mezőnyben.

A lányoknál is mindenki könnyedén teljesíttette a poule-t. Wladimír Véda és Tóth Lili egyaránt vívhatott a nyolcas döntőbe jutásért, azonban a két debreceni kiskadet ezúttal még vereséget szenvedett. Az egyesület junior világbajnoka, Battai Sugár Katinka állva hagyta a mezőnyt. A csoportkörben mindössze 2 találatot kapott a 30 adott ellenében, majd a táblán is „büntetett”: 15-3, 15-3, 15-7, 15-9, 15-5 állt az eredményjelzőkön a mérkőzések végén. Nem is lehetett kérdés, hogy jó helyre került a kadet arany.

A vasárnapi csapatversenyen is sziporkáztak a debreceniek. A fiúk a 16 csapatos bajnokság 11. helyén végeztek. A hölgyek éremesélyeshez méltón szereztek újabb ezüstöt. A negyeddöntőben magabiztosan verték a Törökbálinti formációt, az elődöntőben horrormérkőzésen egyetlen találattal bizonyultak jobbnak a Budapesti Honvéd csapatánál. A döntőben az esélyesebb Vasast is megszorongatták a végére elfáradó debreceniek.

Interfencing Debrecen SC

Eredmények Kadet Kard Országos Bajnokság

Női Kard egyéni (49 induló)

1.Battai Sugár Katinka

11. Wladimír Véda Anna

13. Tóth Liliána Tamara

26. Kónya Csenge

Férfi Kard egyéni (75 induló)

19. Bányay Endre Marcell

35. Tóth Tamás István

44. K. Szabó Mátyás

48. Sápi Vince

Női Kard Csapat (11 csapat)

2. Interfencing Debrecen SC (Battai Sugár Katinka, Kónya Csenge, Tóth Liliána, Wladimír Véda)

Férfi Kard Csapat (16 csapat)

11. Interfencing Debrecen SC (Balc Dávid, Bányay Marcell, K. Szabó Mátyás, Tóth Tamás)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában