Helyi közélet

2016.12.12. 11:11

Erzsébet hullámai

<em>Mint ismert, végül mégsem a kormányhivatalok dolgozói, hanem a postások viszik majd ki a nyugdíjasoknak a 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványokat az év végéig. A 444.hu úgy tudja, hogy a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott Tatabányán bejelentette, annyira komolyan vették a korábbi megbízást, hogy arra sikerült jelentősebb összeget „felszabadítaniuk”.</em> Orosz Csaba jegyzete.

Mint ismert, végül mégsem a kormányhivatalok dolgozói, hanem a postások viszik majd ki a nyugdíjasoknak a 10 ezer forintnyi Erzsébet utalványokat az év végéig. A 444.hu úgy tudja, hogy a Komárom-Esztergom megyei kormánymegbízott Tatabányán bejelentette, annyira komolyan vették a korábbi megbízást, hogy arra sikerült jelentősebb összeget „felszabadítaniuk”. Orosz Csaba jegyzete.

Vagyis bár a kormányhivatali dolgozók nem végzik el ezt a munkát, jutalmat azért kaphatnak érte. Pontosabban hivatalosan nem jutalomnak hívnák a pénzosztást, hanem bankszámla-kompenzáció címén akarnak utalni. Méghozzá többet mint amennyit a nyugdíjasok kapnak. A csaknem 1 300 dolgozó fejenként 12 ezer forintra számíthatna. (Bár kevesen hallottak még róla, de a bankszámla-kompenzáció létező juttatás, amivel a munkaadók azt ellentételezhetik, hogy a bankszámlára utalt fizetések felvételekor a munkavállalóiknak költségei keletkeznek. A kompenzáció törvényi maximuma havi ezer forint, vagyis pont évi 12 ezer.) Vagyis szabályos és törvényes a dolog, csak valahogy az a fránya igazságérzetem ne bántana, amikor ezt olvasom. De ez minden bizonnyal csak engem zavar.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában