HAON lakóhelyem

2019.01.02. 09:24

Tortáival jótékonykodik a fiatalember

Hajdúsámson - Bátori Nándor nemcsak tehetséges cukrász, hanem jólelkű fiatalember is.

Hajdúsámson - Bátori Nándor nemcsak tehetséges cukrász, hanem jólelkű fiatalember is.

Bátori Nándor cukrászként végzett tavaly az Aranybika Vendéglátó Ipari Baptista Szakközépiskolában. Már 11 éves korában kitűnt cukrászi tehetségével, gyönyörű, nem mindennapi sütemény és torta költeményeivel. A 2017-ben megrendezett II. Debreceni Édesség Fesztivál Torta Szépségversenyen az I. díjat nyerte el.

Aktív a közéletben

Nándi ritka kincs lakóhelye, Hajdúsámson életében, hiszen nagyon szeret jótékonykodni, de nem csak szülővárosában, bárhol, ahol úgy érzi, segíteni, örömet tud szerezni különleges tortáival. Legtöbbször gyerekeknek – akik között vannak sajnos betegek is – ajánlja fel tortáit. A Hajdúsámsoni Mentési Pont és a Debreceni Mentőállomás dolgozóit évek óta meglepi alkotásaival. A lakóhelye közéletében is egyre aktívabb a 18 éves, érettségire készülő diák, már két éve tagja a tavaszi Süti Fesztivál zsűrijének, továbbá aktív résztvevője a gyereknapnak, városnapnak, idősek napjának. Idén a Szécsényen megrendezett Palócföldi Tortafesztiválon az ezüstérmet hozta el profi kategóriában.

Nándi folyamatosan együttműködik az Örömsüti Civil Szervezettel – melynek debreceni koordinátora – a Szelíd Motorosok és a Zaklatások Elleni Civil Szervezettel, a Gyermekremény Alapítvánnyal, Hospis Alapítvánnyal és a Vöröskereszttel. – Nagyon nagy megtiszteltetés volt számomra, amikor Debrecenben Győrfi Pál szeletelte fel a tortámat a Mentőszolgálat 70. születésnapján – mesélte Nándi, akinek nagy álma, hogy saját cukrászműhelye legyen.

- Dandé Melinda -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!